Najhitrejša pot do profesionalnih 2D in 3D nacrtov za arhitekte in gradbenike

KAJ JE BAUTAB?

Programska oprema BAU-TAB prav v nicemer ne skriva dejstva, da so se razvijalci pri njenem nastajanju zgledovali po aplikaciji ACAD-BAU, spisani za okolje AutoCAD, ki je hkrati tudi ena najucinkovitejših rešitev s podrocja gradbeništva in arhitekture in katero slovenski uporabniki že zelo dobro poznamo.

ZAKAJ SE ODLOCITI ZA BAUTAB?

Ob primerljivih funkcijah in podobni uporabniški izkušnji, uporabnike najbolj razveseljuje dejstvo, da gre pri BAU-TAB za orodje s kar šest krat nižjo nabavno ceno, kljub temu da gre za (podobno kot je to primer pri ACAD-BAU) nemški produkt.

Ob upoštevanju cenovne razlike med samima CAD platformama (AutoCAD / ZwCAD), ter razlike v ceni omenjenih rešitev za gradbenike / arhitekte, znaša prihranek po licenci (preverjeno) kar neverjetnih 7.000,00 EUR. Ce gre verjeti Autodeskovim distributerjem, namerava Autodesk z letošnjim letom (2012/2013) svoje cene ponovno »korigirati«, kar pomeni da se bo razlika le še vecala.

 

PODROBNEJŠI OPIS ...

BAU-TAB je tako kot ACAD-BAU produkt z lastnimi objekti. Ti se glede na dano situacijo ustrezno odzivajo: v tlorisu je npr. zid izrisan z dvojno crto in šrafuro, kar ponazarja zid v 2D nacrtih, vendar se isti objekt v izometriji obnaša kot volumenski model (3D telo). Seveda je samodejno povezovanje zidov pri preckanju, samodejna izdelava prebojev ob vstavitvi odprtin, samodejno prilagajanje parametrov, ipd ... samo po sebi umevno.

Projektiranje ostrešij, stopnjišc, ipd ... je sedaj le še stvar par miškinih klikov. Vizualizacija je boljša kot kdaj koli poprej. V pripravi pa je (kot smo to v preteklosti že omenili) prenova ZwCAD-ovega renderirnika, ki bo zadevo na podrocju vizualizacije dvignil na povsem nov nivo, a o tem podrobneje kdaj kasneje. Zaenkrat je mogoce dosegati rezultate, kakršne vidimo na primeru spodaj:

Highslide JS
3D model - BAUTAB
Highslide JS
Renderiran 3D model - BAUTAB

Aplikacija je povsem prilagojena standardu DIN, na katerem sloni celotna evropska projektiva. Vsebuje vmesnik za samodejno kotiranje, popis prostorov in kolicin (možnost izvoza podatkov v eksterne aplikacije za naknadno obdelavo), samodejna izdelava prerezov in fasad, ipd ...

Prednost aplikacije BAU-TAB je ob neprimerljivo nižji ceni predvsem v dejstvu, da zadeva sloni na že znani platformi, ki je cista AutoCAD kopija in se zato obstojece znanje le nadgradi (ni potrebe po ponovnem osvajanju novega okolja).

Programski dodatek BAUTAB preizkušeno deluje na platformah ZWCAD™ 2012, 2011 in 2010 in sicer na 32 / 64 bitnih namestitvah operacijskega sistema Windows ® 2000 (32-bit), Windows ® XP (32-bit), Vista ® (32 / 64 bit), ter Windows ®7 (32 / 64 bit).


Verzija, spisana za (trenutno še neizdano) razlicico ZwCAD+ 2012, bo na voljo v kratkem!


Aplikacija BAU-TAB vsebuje obsežne vadnice (tutorje) z zaslonskimi posnetki za samoucenje.


S programskim dodatkom BAU-TAB, ste povsem varni: dokumenti se hranijo v naravnem formatu DWG, kar zagotavlja 100% kompatibilnost s programsko opremo ZwCAD™ oz. AutoCAD®.

 • DIMENZIONIRANJE (v metrih ali centimetrih):

  Eden izmed paradnih konjev programskega paketa BAU-TAB, je nedvomno njegov modul za dimenzioniranje / kotiranje. »Za nakup bi se odlocil že zaradi izrednega nabora funkcij, namenjenih kotiranju«, je izjavil eden izmed mnogih zadovoljnih uporabnikov omenjene programske opreme. Zadeva se izpelje malodane samodejno, s par kliki miške (verižno kotiranje).


Povsem podobno kot v AutoCAD Architecture ...

 

 

 • ARHITEKTURA:

  Arhitekturni modul aplikacije BAU-TAB nudi dodatne ukaze, kot so na primer ukazi za preprosto združitev sten, vrat, oken, odprtin in prebojev. Le ti se tudi samodejno oznacujejo. Na voljo je preko 200 2D in 3D simbolov, katere zajema BAU-TAB-ova knjižnica. Aplikacija med drugim omogoca tudi samodejno dolocitev nadmorske višine, povsem samodejno izracunavanje površin in po želji tudi obsegov želenih prostorov. Do izrisa prerezov danega 3D modela, je mogoce priti le z par miškinih klikov.

 

 

 • ENGINEERING :

  Seveda lahko BAU-TAB z malo vaje in spretnosti, ojacitve z jeklenimi palicami razlicnih dimenzij, prikaže tudi v nacinu 3D, kar zna biti še kako koristno pri vizualnem preverjanju same izvedbe. V ta namen obstaja ukaz STAB3D, ki se v aplikaciji nahaja vse od leta 2011 in svojemu namenu odlicno služi.

Highslide JS
Odlicna vizualizacija ...

Sicer pa deluje modul namenjen armaturam, zgolj v 2D:


 

 • GRADBENIŠTVO:

  Z BAU-TAB modulom za gradbeništvo, lahko digitalne modele terena (DMT) pretvorimo v 3D površine oz. trdne modele (SOLID), katere lahko nato uspešno uporabimo pri samodejnem kreiranju precnih oz. vzdolžnih profilov, plastnic, ipd … 2D prikazi prav tako ne predstavljajo nobenih težav.

In se mnogo, mnogo vec ...


Privošcite si brezplacno in povsem neobvezujoco ponudbo še danes!


Nudimo izredno privlacno placilno politiko in posebne ugodnosti pri narocilu vec licenc.

 

Stran 1

 

Še niste prejemnik naših mesecnih novic?

Highslide JS

Klik kuverte vam omogoca prijavo na naše mesecne novice.

Novice so brezplacne, a lahko nadvse koristne.

 


Programski dodatki:

ZwCAD+2012 Mechanical

CADProfi za strojnike v SLO!

CADProfi za gradbenike v SLO!

CADProfi za elektrotehnike v SLO!

CADProfi za nacrtovanje cevnih sistemov, prezracevanja, ipd ... v SLO!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
   
   
   
   
Vse pravice pridrzane. © Birocom2000, 2012