GEOREFIMG za ZwCAD+ 2012 (brezplacen GIS programski dodatek)

 

Programska aplikacija ZwCAD+ 2012 nedvomno prinaša kopico novitet in izboljšav. Žal pa na racun popolne in temeljite prenove (katere je bila omenjena programska aplikacija deležna), vseh funkcij iz prejšnjih verzij v tako kratkem casu vendarle ni bilo mogoce ponovno spisati.

Tako v prvi izdaji priljubljene AutoCAD alternative manjka kašna izmed funkcij, katerih smo se v dosedanjih verzijah že dodobra navadili in brez katerih bi naše delo nedvomno trpelo.

Ena izmed takšnih je funkcija, ki nam je omogocala pozicioniranje orto-posnetkov (GIS) s pomocjo koordinatnih datotek. Funkcija bo seveda ponovno na razpolago v kakšni izmed prihodnjih verzij aplikacije ZwCAD+, a kot receno, trenutno ni na voljo.

 

Da pa nastalo nevšecnost vendarle rešimo na cim bolj nebolec nacin, ponujamo rešitev v obliki brezplacnega programskega VLX dodatka – GEOREFIMG.

 

Namestitev je izjemno enostavna, kakor tudi samo rokovanje s to funkcijo. Ker gre za VLX datoteko, jo v okolje ZwCAD+ 2012 enostavno naložimo z ukazom APPLOAD. Enkrat ko je dodatek naložen, ga lahko uporabljamo preprosto z vpisom ukaza GEOREFIMG.

Po zagonu ukaza, procedura zahteva izbor orto-posnetka. Slednji mora zato predhodno že biti priklican v CAD okolje. Nato procedura poišce odgovarjajoco koordinatno datoteko. Slednja se mora nahajati v istem imeniku kot sam orto-posnetek, lahko pa je sledecega formata: TFW, JGW, PGW, GFW, BPW, SDW, EWW, WLD...

Funkcija podpira tudi rotacije posnetkov.

Programski dodatek vsekakor priporocamo vsem GIS uporabnikom, s potrebo po tem orodju. Snamete ga lahko s spodnje povezave:


Stran 1

 ------------------------

NOVO:


ZwCAD+2012 Mechanical


------------------------
NOVO:

Brezplacen programski dodatek za pozicioniranje rastrskih slik s pomocjo koordinatnih datotek (TFW, JGW, PGW, GFW, BPW, SDW, EWW, WLD...) za ZwCAD+ 2012.

------------------------

Programski dodatki za ZwCAD:

Add-on CADProfi za strojnike v SLO!

Add-on CADProfi za gradbenike v SLO!

Add-on CADProfi za elektrotehnike v SLO!

Add-on CADProfi za nacrtovanje cevnih sistemov, prezracevanja, ipd ... v SLO!

------------------------

Recenzija ZwCAD 2010
Recenzija ZwCAD 2008i Recenzija ZwCAD 2007

    

 

 
   
   
   
   
   
Vse pravice pridrzane. © Birocom2000, 2012