ODŠTEVANJE SE JE PRIČELO!

ODŠTEVANJE SE JE PRIČELO!
24. 7. 2017 Andrej

 

Kot kaže, bomo novo različico priljubljene CAD programske opreme ZwCAD™ pričakali kar v poletnih temperaturah, saj je zunaj že ALPHA različica verzije 2018.

Sicer je omenjena različica namenjena le ožjemu krogu »posvečenih«, a naj Vas to prav nič ne skrbi, saj bomo nadaljnji razvoj in novosti skrbno spremljali, ter Vas o njih sproti obveščali.

V naslednjih tednih bomo tako periodično objavljali novičke, ki bodo CAD aplikacijo spremljale vse do uradnega izida koncem poletja.

ZWCAD™ 2018 ALPHA – PRVI VTISI.

Da gre za močno posodobljeno različico daje vedeti že namestitvena aplikacija. Slednja je povsem drugačna od dosedanjih, kakor je povsem drugačen tudi čas potreben za namestitev CAD paketa. V povprečju se je do sedaj aplikacija nameščala cca. 4 minute (+/- ena minuta). Sedaj je ta čas več kot 4 krat daljši, kar je že samo po sebi dovolj zgovoren podatek.

Postopek namestitve poteka gladko in povsem brez kakršnihkoli težav, ki so občasno pestile predhodne verzije. Ob tem je na pogovornem oknu še vedno videti veliko »prostega prostora«, ki bo ob uradnem izidu CAD programske rešitve že zapolnjen z ustreznimi vsebinami.

Kljub temu je občutek že sedaj zelo vznemirljiv – nekako tako kot pri odpiranju nove knjige, kjer so strani gladke in sijoče, ter je moč zaznati vonj po svežem tisku. 

Preverili smo tudi koliko časa je potrebno za odstranitev CAD programske aplikacije in ali je odstranitev temeljitejša kot pri predhodnih verzijah. 

Odstranitev je trajala slabi 2 minuti in pol, pri čemer so bili uspešno odstranjeni tudi vsi zapisi v registrih. Omenjeno je zelo pomembno, saj je tudi to v preteklih letih povzročalo prenekatero težavo na uporabnikovi strani, predvsem pri poskusu ponovnega nameščanja CAD aplikacije, oziroma posodobitvi le te.

Po končani namestitvi je potrebno določiti še kateri izmed dveh uporabniških vmesnikov prejme status prevzetega (na razpolago sta tako ZWCAD™ CLASSIC kot tudi 2D DRAFTING AND ANNOTATION) in delo se lahko prične.

DELOVNO OKOLJE

Aplikacija se zažene v zavidljivo kratkem času, pri čemer se v pomnilnik naložita oba uporabniška vmesnika. Nadvse dobrodošlo, saj odslej za preklop v drug uporabniški vmesnik ne bo potrebno čakati »celo večnost«.

Nasploh je opaziti izvrstne rezultate na področju optimizacije, saj je aplikacija tudi sicer zelo hitra, visoko odzivna in stabilna.

Že sam pogled na novo delovno okolje daje vedeti, da so se zadeve v primerjavi s predhodnimi različicami močno spremenile. Na delu sta kar dve programski jedri: lastno, ter ITC. Kot hibrid tako pobira najboljše iz obeh svetov.

Delovno okolje je prevzelo značilno temno preobleko, ki jo poznamo iz CAD aplikacije AutoCAD®. Tudi adaptivna mreža je sedaj zares »adaptivna«, z možnostjo nastavljanja barv in odtenkov mreže po želji / potrebi uporabnika.

In kako je s prilagajanjem delovnega okolja v novi različici CAD programske opreme ZwCAD™ 2018?

CUI deluje brezhibno že v obstoječi APLPHA verziji, tako da verjamemo da bo v nadaljevanju zadeva še boljša.

V vmesnik RIBBON je prav tako brez težav mogoče uvoziti klasično ukazno vrstico , česar se uporabniki pogosto in radi poslužujejo. CUI tako prevzema tudi naloge bivšega ukaza CUSTOMIZE.

Med ostalim je prenovljeno tudi področje HELP, ki pomoč sedaj nudi na nadvse transparenten način: 

Teme so pregledno razvrščene po abecednem vrstnem redu, pri čemer nudijo podrobne razlage, podkrepljene z grafičnimi primeri. Zares pohvalno. 

NAPOVEDNIK

V naslednji izdaji naših novičk bomo obravnavali ukaze in funkcije prihajajoče verzije CAD programske opreme ZwCAD™ 2018. Torej se ponovno beremo čez predvidoma sedem dni. Za Vaš čas se Vam že v naprej lepo zahvaljujemo.

AKCIJA

Trenutno je še vedno mogoče naročiti aktualno različico CAD programske opreme ZwCAD™, z opcijo brezplačnega prehoda na verzijo 2018. Akcija se počasi izteka, saj se ukinja z uradno objavo izida verzije 2018.

Ker je bilo v različico ZwCAD™ 2018 vloženega ogromno časa in inovacij, se bo z izidom te verzije žal korigirala tudi sama cena omenjene CAD rešitve.

Vsem ki se tako ali drugače odločate za nakup licenc najboljše AutoCAD® alternative priporočamo, da koristite zgoraj omenjeno akcijo, ter si še pravočasno zagotovite prihajajočo verzijo po aktualnih (nižjih) cenah.

Za podrobnosti in svetovanje smo Vam vedno rade volje na razpolago.

P.S.: če boste med tem časom odpotovali na več kot zaslužen oddih, Vam želimo kar se da prijeten dopust.