ZW3D 2017 SP …

ZW3D 2017 SP …
17. 5. 2017 Andrej

S čimerkoli že se ukvarjamo (seveda če gre pri tem za tehnično področje), je verjetnost da pri svojem delu uporabljamo takšno ali drugačno CAD programsko opremo, velika.

Sorazmerno velika je tudi izbira med tovrstno programsko opremo. »Umetnost« je predvsem v pravilnem izboru nam najprimernejše CAD rešitve, oziroma kombinacije rešitev.

Dejstvo je, da z leti zahtevnost dela raste, izdelovalni časi krajšajo, zaslužki nižajo, … kar vse vodi k neizogibni in nujni racionalizaciji poslovanja.

Za področje orodjarstva oz. strojništva nasploh, predstavljamo cenovno ugodno 3D CAD/CAM programsko rešitev, Zw3D 2017 SP.

Slednja je v zadnjih dneh prejela nov paket posodobitev / izboljšav (SP), kar je za uporabnike aktualnih verzij povsem brezplačno. Brezplačne nadgradnje pa niso edina prednost te 3D CAD/CAM rešitve, kar uporabniki omenjene 3D CAD/CAM programske opreme dobro vedno. In zakaj bi ta informacija bila pomembna še za uporabnike preostalih, konkurenčnih rešitev?

… CREO, INVENTOR, SOLIDWORKS, NX, CATIA, …?

Prehod iz obstoječih 3D CAD/CAM rešitev je iz več razlogov neprivlačen. Cenovna obremenitev na račun vzdrževanja tovrstne programske opreme, pa zna biti precejšnja. Zaradi omenjenega prihaja do konstantnih dilem, ali z obstoječo programsko opremo vztrajati, ali preiti na cenovno ugodnejšo rešitev? 

VZEMIMO SI ČAS ZA PREMISLEK …

Pogosto zaradi dreves ne vidimo gozda. Spremembe ne potrebujejo biti tako radikalne, kot se sprva zdi.

Namesto bolečega opuščanja obstoječih programskih rešitev in prehoda na cenovno ugodnejše alternative, lahko obstoječo programsko opremo preprosto le dopolnimo s cenovno ugodnejšimi komplementarnimi rešitvami, ki bodo z obstoječimi rešitvami 100% kompatibilne.

S tem ohranjamo ustaljen način dela, hkrati pa nižamo stroške na račun dodatnih delovnih mest, katere opremljamo s kompatibilnimi in cenovno ugodnejšimi programskimi rešitvami, ki pa ob tem prinašajo še določene prednosti, zaradi katerih bomo pri svojem delu še uspešnejši.

ZAKAJ PRAV ZW3D?

Preprosto zaradi njegove vsestranskosti, kompatibilnosti, ter ugodnega razmerja med zmogljivostjo in ceno. Kot tak odlično dopolnjuje katerokoli obstoječo 3D CAD/CAM programsko rešitev, ki jo trenutno uporabljamo.

V ta namen programska oprema ZW3D 2017 SP omogoča / zagotavlja:

GLADKO ODPIRANJE »NE-NATIVNIH« 3D CAD FORMATOV (TAKO PART, KOT TUDI ASSEMBLY)

 • CATIA (V4,V5,V6),
 • SIEMENS NX, 
 • SOLIDWORKS, 
 • SOLIDEDGE,
 • PROE
 • INVENTOR

SHRANJEVANJE

Projekte lahko shranjujemo tako v »nativnem« 3D CAD formatu *.Z3, kot tudi v formatu CATIA (PART/ASSEMBLE). Ob tem so podprti še formati kot npr.:

 • STEP,
 • IGES,
 • STL, 
 • 3DPDF, PDF, TIFF, …

NEPOSREDNO UREJEVANJE »NE-NATIVNIH« 3D CAD FORMATOV

Urejevanje »ne-nativnih« 3D CAD formatov s pomočjo vmesnika DIRECT EDIT, je nadvse enostavno in hitro.

Video predstavitev:

PREPOZNAVANJE ODPRTIH POVRŠIN IN KRPANJE LE TEH

Področje »HEAL« omogoča hitro ter natančno opravljanje pregleda uvožene geometrije, ter odpravljanje morebitnih napak. 

Pri zahtevnejših napakah so na razpolago naprednejša orodja, ki so prav tako del standardnih paketov.

Video predstavitev:

HIBRIDNO MODELIRANJE

Sočasna raba polnih objektov (SOLID) ter površin (SURFACE), lahko drastično skrajša čas konstruiranja.

Video predstavitev:

PODPORO »CLASS A« POVRŠINAM

Video predstavitev :

Kot takšnega, lahko Zw3D 2017 SP »priključimo« k katerikoli sorodni rešitvi in bo z njo prav lepo sodeloval. Potrebno je le še ugotoviti, za katero izmed razpoložljivih izvedb Zw3D se odločiti? 

IZVEDBE PROGRAMSKE OPREME ZW3D

 • LITE
 • STANDARD
 • PROFESSIONAL
 • PREMIUM
 • 3X (CAM obdelava)
 • 5x (CAM obdelava)

Zw3D LITE 2017 SP

Je osnovna izvedba, nekakšna »Entry Level« različica 3D CAD/CAM programske opreme Zw3D. Po njej posegajo predvsem tisti, ki ne obdelujejo zahtevnejših površin in jim SOLID-i povsem zadoščajo.

Izjemen prevajalnik 3D CAD formatov že sam po sebi upravičuje nakup, da funkcij odličnega pregledovalnika 3D formatov niti ne omenjamo. 

Zw3D STANDARD 2017 SP

V primerjavi z LITE predstavlja STANDARD naprednejšo različico, saj ob vsem kar nudi LITE, vsebuje še t.i. ADVANCED MODELING, s čimer je omogočeno t.i. hibridno modeliranje (že omenjeno).

Izvedba je namenjena predvsem tistim, ki pri svojem delu potrebujejo polno funkcionalnost sodobnega 3D modelirnika, po nadvse primerni ceni.

Ob povedanem vsebuje izvedba STANDARD še kompleten vmesnik za pločevino (SHEET METAL), zmožen obdelave tudi »ne-nativnih« 3D CAD formatov.

Video predstavitev:

Zw3D PROFESSIONAL

Na kratko: vsebuje vse iz predhodnih izvedb, k čemu pridaja kompletno okolje namenjeno orodjarjem – razvijalcem orodij za brizganje plastike (MOLD).

Video predstavitev:

Programsko opremo Zw3D 2017 SP je seveda mogoče tudi brezplačno testirati.

V ta namen prilagamo spodaj dve neposredni povezavi do namestitvenih datotek. Prva j enamenjena 32 bitnim sistemom, medtem ko je druga namenjena 64 bitnim sistemom:

DOWNLOAD Zw3D 2017 SP 32 bit

DOWNLOAD Zw3D 2017 SP 64 bit

Želimo Vam obilo zadovoljstva pri testiranju nove 3D CAD/CAM programske opreme. 

P.S.: Za podrobnejše informacije glede preostalih treh izvedb, namenjenih področju CAM (PREMIUM, 3x in 5x), prosimo pokličite na (02) 471 12 40.

TRENUTNA AKCIJA

Za omejen čas nudimo 3D CAD/CAM programsko opremo Zw3D 2017 SP po še ugodnejših pogojih:

 • Uporabnikom starejših različic omogočamo prehod na aktualno različico za ceno ene same letne nadgradnje.
 • Vsem, ki se boste v naslednjem mesecu odločili za nakup licence 3D CAD/CAM programske opreme Zw3D 2017 SP, bomo dodatno omogočili še prost prehod na verzijo 2018, ob izidu le te. Torej dve verziji za ceno ene.
 • Omogočamo tudi plačila na obroke. Maksimalno 48 obrokov.
 • Kupcem PRO verzij 3D CAD/CAM prgramske opreme Zw3D 2017, omogočamo nakup profesionalnih 3D mišk 3DConnexion SpaceMouse Entreprise po neverjetno nizki ceni – prepričajte se sami.

Za dodatna vprašanja smo rade volje na razpolago na telefonski številki (02) 471 12 40, oziroma na e-naslovu info@zwcad.si.