ZWCAD MECHANICAL

ODLIČNO ORODJE, KI PRIHRANI OGROMNO ČASA.

ZWCAD MECHANICAL
30. 8. 2017 Andrej
(PRIMERNO ZA VSE UPORABNIKE – NE LE ZA STROJNIKE)

 
(KLASIČNA RISALNA DESKA / MIZA)

Konstruiranje se že dolgo več ne izvaja na risalnih deskah / mizah. Danes je praktično že težko najti koga, ki bi z risalno desko in rapidografom sploh še znal delati (rapidograf: tehniško pisalo). 

Gledano nazaj, se je prehod iz risalne deske na CAD rešitve izvedel relativno hitro, kljub razumljivemu odporu starejše populacije tedanjih konstruktorjev. Temu je bilo tako predvsem zaradi čedalje večje potrebe trga po cenejšem, ter hkrati hitrejšem in natančnejšem konstruiranju.

Rešitev je bilo mogoče najti le v sodobnejših pristopih in postopni opustitvi dotedanje prakse. Izjema so bile (in še vedno so) tehnične šole, kjer je analogen pristop še vedno prisoten, a le v fazi usposabljanja bodočega kadra.

 (TIPIČNO CAD OKOLJE)

Seveda se razmere na trgu s pojavom CAD rešitev niso »umirile«. Trg je v konstantnem razvoju, kar zahteva povsem konkreten davek od slehernega izmed nas, saj biti konkurenčen pomeni biti primerno opremljen tako z znanjem, kot tudi s sodobno opremo.

Za potrebe konstruiranja tako sama CAD programska oprema ponovno ni dovolj.

Kot odgovor na nastalo situacijo, so se »pojavile«  t.i. namenske CAD aplikacije in programski dodatki. Vse z namenom, da se prihrani del časa, potrebnega pri zahtevnejšem konstruiranju.


(ZWCAD™ MECHANICAL 2017)

ZwCAD™ MECHANICAL sodi med namenske CAD aplikacije, a ga je (zaradi mnoštva vključenih univerzalno uporabnih programskih orodij) priporočljivo uporabljati tudi v drugih panogah in ne le v strojništvu.

Predstavitveni video:

 

MECHANICAL programsko okolje je 100% integrirano v samo CAD platformo, zaradi česa teče izjemno hitro in zanesljivo. Določena orodja se sicer podvajajo, a je smiselno uporabljati tista ki jih nudi MECHANICAL, saj nudijo dodatne opcije in so zaradi tega hitrejša / uporabnejša. Zmotno je tudi mišljenje, da je uporaba tovrstnih rešitev v primerjavi z uporabo klasičnega CAD-a zahtevnejše. Nikakor ne. A gremo lepo po vrsti.

(NADVSE PREGLEDEN UPORABNIŠKI VMESNIK)

Razvijalec, podjetje ZWSOFT CO., LTD., je poskrbel za elegantno integracijo MECHANICAL orodij v samo CAD platformo ZwCAD™. Celotna rešitev se nahaja v zgolj dveh zavihkih (RIBBON UI), oziroma v dveh padajočih menijih (CLASSIC UI).

Kot tak ponuja MECHANICAL različica vse kar nudi PROFESSIONAL različica CAD programskega paketa ZwCAD™, k čemur dodaja orodja kot so na primer:

(DODATNA ORODJA RAZLIČICE MECHANICAL)

Dodanih je bilo več kot 160 konkretnih orodij, ki delo nadvse uspešno rešujejo. Prihranek v času je temu primeren (zares impresiven):

(ČASOVNI PRIHRANKI RAZLIČNIH FUNKCIJ Z UPORABO RAZLIČICE MECHANICAL)

Če imamo v »klasičnem« CAD okolju le eno samo konstrukcijsko črto, jih imamo v MECHANICAL različici kar petnajst (15). Še več. Na razpolago imamo celo konstrukcijske krožnice.


(ŠTEVILNE KONSTRUKCIJSKE LINIJE IN KROŽNICE V OKOLJU MECHANICAL)

Različica MECHANICAL premore celo posebno orodje namenjeno izdelavi simetral – hitro in nadvse učinkovito, z enim samim klikom geometrije. 

Izbor okvira risbe, glave in merila, je malodane samodejno opravilo. Za spremembo kateregakoli izmed naštetih entitet, je potreben le en klik miške. Omenjeno nikakor ni nepomembno, saj lahko to isto opravilo v klasičnem CAD okolju predstavlja pravo nočno moro.

(SIMETRALE – POTREBEN JE LE EN KLIK MIŠKE)

Nadgrajeno je celo’ področje dimenzioniranja (kotiranje), kjer se med ostalim nahaja nadvse priljubljeno orodje POWER DIMENSION.

Izdelava prerezov, pogledov in detajlov je prav tako izjemno hitro, saj okolje premore posebna orodja, namenjena prav temu.


(POGLEDI, DETAJLI, PREREZI, …)

Parametrično konstruiranje gredi in zobnikov? Seveda.

Kako pa je z označbami / simboli? Je urejevanje dokumentov lažje kot pri običajnem CAD-u? Tako je.

(BOGAT NABOR POSEBNIH OZNAČB)

MECHANICAL različica premore tudi kompletno tabelo toleranc, kar bodo strojniki znali še kako ceniti.

Adaptivno prilagajanje merila, ter  sočasna uporaba več okvirjev znotraj istega prostora modela …

Kosovnice in pripadajoče pozicije so seveda asociativne, tako da se sprememba pozicije v istem hipu samodejno zabeleži še v kosovnici. 

(SAMODEJNA IZDELAVA KOSOVNIC)

Seveda vsebuje različica MECHANICAL tudi kompletno knjižnico strojnih elementov …

(BOGATA KNJIŽNICA STROJNIH ELEMENTOV)

ZAKAJ RAVNO ZWCAD™ MECHANICAL?

Brez dvoma gre pri tej programski rešitvi za orodje, ki lahko čas izdelave tehniške dokumentacije radikalno skrajša. Pri tem gre še posebej poudariti, da je aplikacija nadvse uporabniku prijazna, saj po vzoru same platforme (ZwCAD™ PROFESSIONAL) nudi:

 • Uporabniku že znano CAD okolje (programsko okolje je povsem enako kot pri AutoCAD-u),
 • Prost prenos licenc med računalniškimi sistemi (licence se ne vežejo na MAC naslov strojne opreme),
 • 100% kompatibilnost s preostalimi CAD rešitvami na trgu (predvsem z AutoCAD-om),
 • Permanentne licence (preidejo v lastnikovo trajno last),
 • Svobodo glede letnih vzdrževalnih pogodb (nadgrajevanje je prepuščeno uporabniku),
 • Številne unikatne funkcije (Smart Mouse; Smart Select; Smart Voice),
 • Rešitve z najboljšim razmerjem med ceno in zmogljivostjo,
 • Možnost obročnega odplačevanja (do maksimalno 48 obrokov),
 • Količinske popuste,
 • Visoko odzivno in uporabniku prijazno uporabniško podporo,
 • Ter še …

Za konec še zanimiva primerjava časa potrebnega za izdelavo tehniške dokumentacije v klasičnem CAD okolju, ter v okolju MECHANICAL. Pozor: na desni strani prikazuje video izvajanje operacij v klasičnem CAD okolju s 6 kratno hitrostjo, medtem ko se na desni strani izvajanje prikazuje z vsega 4 kratno hitrostjo. Časovna razlika je očitno še veliko večja.

(ČASOVNA PRIMERJAVA)

TRENUTNO V AKCIJI

Do izida verzije 2018 je še vedno mogoče naročiti aktualno različico 2017 po aktualni (nižji) ceni, z opcijo prostega (brezplačnega) prehoda na verzijo 2018, ob izidu le te. Z izidom verzije 2018 se bodo namreč cene nekoliko korigirale.

Predviden mesec izida nove različice ZwCAD™ MECHANICAL 2018, je oktober 2017.

Za podrobnejše informacije nas pokličite na telefonsko številko (02) 471 12 40, oziroma nam pišite na e-naslov info@zwcad.si.

EKIPA ZwCAD SLOVENIA

0 Comments

Leave a reply