ZWCAD 2018

SEDAJ TUDI URADNO!

ZWCAD 2018
5. 9. 2017 Andrej

ČAKANJA JE DOKONČNO KONEC.

Vsi ki že leta spremljamo razvoj CAD programske opreme ZwCAD™, smo z velikimi pričakovanji dočakali objavo uradnega izida različice 2018. 

Slednja je sedaj končno tukaj in po zagotovilih razvijalcev prinaša nova različica številne novosti in izboljšave, zaradi katerih bo delo na področju računalniškega konstruiranja potekalo še hitreje, lažje in zanesljiveje kot kadarkoli poprej.

Pred nami je povsem nova različica CAD programske opreme ZwCAD™, ki bazira na kar dveh programskih jedrih (ITC-jevim in lastnim). Dejansko je spremembe v primerjavi s predhodnimi različicami zaznati na vsakem koraku. 

NAMESTITEV

Masovne spremembe v zadnji izdaji čedalje priljubljenejše CAD programske opreme, so vzrok za daljši čas nameščanja le te, kar pa bomo uporabniki novi aplikaciji zlahka odpustili. V primerjavi s časom potrebnim za namestitev konkurenčne rešitve AutoCAD®, je nameščanje aplikacije ZwCAD™ še vedno neprimerljivo hitrejše.

Ves postopek nameščanja se izvede malodane z enim samim miškinim klikom, saj se je sama procedura do skrajnosti poenostavila. 

POGOVORNO OKNO NAMESTITVENE APLIKACIJE ZWCAD 2018

ZAGON IN UPORABA

Tudi zagon aplikacije je bistveno hitrejši, pri čemer se v pomnilnik računalnika naložita oba uporabniška vmesnika (CLASSIC in RIBBON). Preklapljanje med obema je sedaj tekoče in brez motečega čakanja. 

PRENOVLJEN UPORABNIŠKI VMESNIK RAZLIČICE 2018

Nova verzija prihaja v (danes že obvezni) temni preobleki, ki že na prvi pogled ponovno (pre)močno spominja na AutoCAD®. 

 

Izmenjava dokumentov med obema vodilnima CAD aplikacijama poteka gladko, hitro in povsem brez problemov.

V primerjavi z aplikacijo AutoCAD®, nudi rešitev ZwCAD™ povsem primerljivo uporabniško izkušnjo, ter 100% kompatibilnost.

Še več: ZwCAD™ vsebuje napredna, t.i. pametna (smart) orodja, katera bomo v okolju AutoCAD® iskali zamanj (Smart Mouse, Smart Voice, Smart Select, …). Omenjena orodja lahko dodatno pripomorejo k hitrejšemu in učinkovitejšemu konstruiranju.  

 

BREZPLAČEN PRENOS

(Testna različica bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno)

NOVI ČASI, NOVE ZAHTEVE 

Arhiviranje dokumentacije… s pomočjo uporabe črtne in QR kode seveda ne predstavlja nobenega problema.

VMESNIK ZA IZDELAVO ČRTNE / QR KODE V RAZLIČICI 2018

 

4K monitorji postajajo čedalje pogosteje del standardne periferije. 

 

Pri tem ne gre zanemariti t.i. »DPI scaling« problema, ki pa ga nova različica programske opreme ZwCAD ne pozna.

Tako je programsko opremo ZwCAD 2018 celo priporočljivo zaganjati na sistemih z novejšimi, 4K monitorji. 

Štirikrat večja ločljivost pač ni mačji kašelj in če kje, bo pri CAD-u zadeva zagotovo še kako zanimiva.  

 

 

 

 

Posodobljeni API-ji.

 

 

Zahvaljujoč podpori številnim integriranim razvojnim okoljem, uživa ZwCAD izjemno popularnost tudi med razvijalci programskih dodatkov. Slednji programsko opremo dodatno bogatijo z številnimi namenskimi aplikacijami od strojništva, arhitekture, pa vse do zemljemerstva.

Ob izdaji nove različice 2018 tako pridobivamo nove rešitve tudi na področju t.i. add-on-ov, med katerimi se nahaja tudi izjemna programska rešitev namenjena armaturam (o čemer bomo pisali prav kmalu). 

 

Dinamičnost nove verzije 2018 …

 

Vsi ki občasno rišemo tudi v okolju 3D vemo, da je postavljanje t.i. UCS-ov lahko včasih prav naporno. Kot v AutoCAD-u, lahko odslej tudi v okolju ZwCAD UCS-e določamo povsem samodejno (dinamično). 

 

 

 

Z novo verzijo 2018 je dinamičen tudi ukaz EXTRUDE, kar znatno pripomore k preglednosti in hitrosti pri tovrstnih opravilih. 

 

 

In pa seveda dinamični BLOK-i:

DINAMIČNI BLOKI

Integriran renderirnik

 

 

Kvalitetni prikazi rezultatov (foto-realistični) so odslej standarden del samega CAD okolja, saj so razvijalci v okolje ZwCAD integrirali rešitev podjetja Render Plus Systems.

 

 

 

 

BREZPLAČEN PRENOS

(Testna različica bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno)

Kalkulator je lahko veliko več, kot le kalkulator …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video predstavitev: 

Seveda so tukaj še pametna (smart) orodja …

SMART VOICE

 

 

 

 

 

 

 

 

Video predstavitev: 

 

SMART MOUSE

 

 

 

 

 

 

 

 

Video predstavitev: 

 

SMART SELECT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video predstavitev: 

In še …

BREZPLAČEN PRENOS

(Testna različica bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno)

Novosti pa se z uradnim izidom nove različice še ne končajo. V kratkem pričakujemo dopolnilo v obliki Servise Pack 1 (SP1), kjer bomo uporabniki med ostalim prejeli še povsem prenovljen vmesnik za vnos, DYNAMIC INPUT …

 

DYNAMIC INPUT V RAZLIČICI 2018 (SP1)

 

… ter obnovljen / posodobljen DESIGN CENTER. 

Kot da to ne bi bilo dovolj, bomo uporabniki v pričetku prihodnjega leta doživeli še eno dopolnilo, a naj vsebina slednjega zaenkrat ostane skrivnost.

 

POMEMBNO OBVESTILO

 

Vsem upravičencem do prostega prehoda na verzijo 2018, bomo licenčne kode pričeli pošiljati v pričetku prihodnjega tedna, se pravi z dnem 11. 09. 2017.

Vsi ki želite novo različico CAD programske opreme naročiti po aktualni (nižji) ceni, morate to storiti pred 11. 09. 2017. S tem namreč naročate različico 2017, z opcijo prostega prehoda na verzijo 2018. Akcija se z dnem 11. 09. 2017 izteče.

Licence starejše od 2015 bo mogoče nadgraditi le še do konca tedna. Po 8. 9. 2017, starejših licenc več ne bo mogoče nadgrajevati. Zanje prav tako ne bo mogoče več prejemati tehnične podpore. 

 

 

 

 

 

 

Pri ZwCAD SLOVENIA se ob izidu nove verzije CAD programske opreme ZwCAD 2018 vsem uporabnikom ponovno zahvaljujemo za izkazano razumevanje in zaupanje, katerega z nami delite že preko 15 let.

Želimo Vam obilo zadovoljstva in uspehov pri nadaljnjem delu z novo generacijo CAD programske opreme, začenši z različico ZwCAD™ 2018.

 

 

Ekipa ZwCAD SLOVENIA 

0 Comments

Leave a reply