EUREKA!

ZWCAD™ 2018 SP2 / APLITOP MDT

EUREKA! ZWCAD™ 2018 SP2 / APLITOP MDT
8. 1. 2018 Andrej

 

MODEL IZDELAN IN RENDERIRAN V OKOLJU ZWCAD™ PROFESSIONAL 2018 SP2

 

Video predstavitev CAD programske rešitve ZwCAD™ 2018:

 

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNO INTERAKTIVNO PREDSTAVITEV (KLIKNITE GORNJO GRAFIKO)

 

Leto 2018 bo kot že sedaj vse kaže, pono-vno leto presežkov. Po večletnem prizadevanju razvijalcev softverskega podjetja ZWSOFT CO. LTD., razvijalca CAD programske opreme ZwCAD™, so rezultati naposled vendarle lepo vidni:

resnično adaptivna mreža in ne le raster, natančna in visoko odzivna funkcija DYNAMIC UCS, dinamičen vnos koordinat (DYNAMIC INPUT), dodatna prijemališča za šrafure, dinamični bloki in njihov urejevalnik, grafične podloge, DWG ver. 2018, SVG (vektorski zapis), hiter in izjemno enostaven renderirnik, ter podobno …, so le del novosti nove verzije, v Sloveniji že dodobra uveljavljene CAD programske rešitve, ZwCAD™ 2018 SP2.

 

NOVO OKOLJE JE ŽE NA PRVI POGLED DRUGAČNO OD PREDHODNIH, TEMNA PREOBLEKA PA DRUGAČNOST LE ŠE POUDARJA

 

Kljub številnim novostim, pa ohranja aplikacija unikatne rešitve iz predhodnih verzij, katere so nadvse priročne in katere bomo pri konkurenčnih rešitvah iskali zaman, kot so na primer:

 

SMART MOUSE, SMART SELECT, SMART VOICE, ipd …

 

Za pogosteje uporabljene ukaze kreirajo uporabniki po navadi takšne in drugačne bližnjice, a se kaj hitro zgodi da zanje zmanjka tipk, oziroma postanejo bližnjice s časoma vse prej kot to.

V veliko pomoč nam je lahko rešitev SMART MOUSE, kjer je izbor ukazov vezan na določeno gestikulacijo miške. Hitro in enostavno.

 

 
SMART MOUSE – IZJEMNO HITER IZBOR UKAZOV

 

Branje opomb na načrtih je lahko izjemno neprijetno, sploh če dokument odpiramo na terenu na tablici.

Besedilo je enostavno potrebno vedno znova in znova povečevati, kar pa je lahko sila zamudno.

Alternativa je zvočni zapis, kjer so besedila podana v obliki glasovnih sporočil (posnetkov).

 

 

SMART VOICE – ANOTACIJE PRIMERNE ZA PREDVAJANJE
NA MOBILNI CAD APLIKACIJI (CAD POCKETS)

 

 

Izbor entitet je lahko zapleten postopek, ali pa sila preprost. CAD okolja za tovrstna opravila večinoma uporabljajo filtre, s katerimi je mogoče nastaviti iskalne kriterije.

Mnogo lažji, hitrejši in preglednejši način izbora entitet risbe je izbor z uporabo funkcije Smart Select.

Slednja uporabniku omogoča hiter izbor preko namenskega vmesnika, kjer je izbor kriterijev nadvse enostaven in pregleden.

SMART SELECT – UPORABNIKU PRIJAZEN IZBOR

 

POTEK DELA V OKOLU ZWCAD™ 2018

Potek dela v okolju ZwCAD™ je praktično identičen AutoCAD®-ovemu. Nobeno prilagajanje ni potrebno. Ukazi se nahajajo na istem mestu, ukazne ikone / trakovi so praktično enaki.

PRIJAVA NA BREZPLAČNO INTERAKTIVNO PREDSTAVITEV (KLIKNITE GORNJO GRAFIKO)

 

KOMPATIBILNOST

V zadnji izdaji CAD programske opreme ZwCAD™, je prenovljen tudi format DWG, ki sedaj nosi oznako 2018. Ob formatih DWF, DWG, DXF, ipd …, je po novem v okolje ZwCAD™ mogoče uvoziti še datoteke tipa DGN, s čimer se kompatibilnost širi še na MicroStation.

2D IN 3D FUNKCIONALNOST

Čeravno gre pri ZwCAD™-u (tako kot pri AutoCAD®-u) za pretežno 2D rešitev, vsebuje popolno 3D okolje.

Za razliko od AutoCAD®-a, kjer opažamo čedalje več funkcij prenešenih iz okolja Inventor® (modelirnik podjetja Autodesk), prepuščajo razvijalci CAD paketa ZwCAD™ zahtevnejše 3D funkcije 3D CAD/CAM aplikaciji Zw3D™, ter s tem ne obremenjujejo svoje CAD platforme. Iz istega razloga so minimalne oziroma priporočene strojne / sistemske zahteve za CAD paket ZwCAD™ izredno nizke.

 

 

Povedano nikakor ne pomeni, da v okolju ZwCAD™ ni mogoče modelirati. Izdelane modele je mogoče v roku par minut celo renderirati in to v obstoječem okolju, pri čemer ni potrebe po učenju tehnik renderiranja.

 

 

 

Vmesnik namenjen renderiranju je tako zelo preprost, da z njim zlahka upravlja vsak, ki si za to vzame vsaj 10 minut časa.

Model, prikazan zgoraj, je bil konstruiran in renderiran v manj kot uri in pol.

 

 
 
RENDERIRNANJE V OKOLJU ZWCAD 2018 SP2

 

PRILAGAJANJE CAD OKOLJA POTREBAM UPORABNIKA

 

Prilagajanje okolja, orodnih vrstic / trakov, kot tudi menijskih vrstic in bližnjic, je sedaj urejeno preko t.i. CUI-ja (Customize User Interface).

Od uporabnikov starejših različic CAD programske opreme ZwCAD™, bo omenjeno zahtevalo manjše prilagajanje, medtem ko se bodo AutoCAD® uporabniki v novem okolju »počutili kot doma«.

 

LICENCIRANJE

ZwCAD™  še vedno nudi permanentne licence, katere ob nakupu preidejo uporabniku v trajno last. Nadgrajevanje licenc je prepuščeno uporabniku, kar pomeni da jih lahko nadgrajuje letno, ali pa določeno število let celo »pavzira«. Na razpolago so vsi tipi licenc, ter vse možne oblike zaščite (brez razlik v ceni).

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNO INTERAKTIVNO PREDSTAVITEV (KLIKNITE GORNJO GRAFIKO)

 

 

 

Najnovejšo različico CAD programske opreme ZwCAD™  2018 SP2 opisuje tudi članek, objavljen v zadnji izdaji revije RAČUNALNIŠKE NOVICE (št. 4/XXIII, z dne 22. februar 2018).

 

Članek si je mogoče ogledati s klikom grafike na levi.

 

 

VRHUNSKI PROGRAMSKI DODATEK ZA GEODETE – APLITOP TCP MDT

 

 

Video predstavitev programske rešitve TCP MDT:

 

Programski dodatki podjetja APLITOP, S.L. so prvenstveno namenjeni geodetskim podjetjem, oziroma njihovim strokovnjakom.

Produkti pokrivajo celoten spekter del z omenjenega področja, vse od zajemanja prostorskih podatkov iz zraka, njihove obdelave, pretvorbe v natančne 3D modele, do fotogrametričnih programskih rešitev in standardnih programskih orodij, brez katerih si sodobnih geodetskih postopkov več ne moremo predstavljati.

Na trgu so s svojimi programskimi rešitvami prisotni že vse od leta 1987 in so si v tem času nabrali izjemne izkušnje, katere uspešno implementirajo v svoje programske rešitve. Baza uporabnikov vključuje več 10.000 strokovnjakov s področja cestogradenj, urbanistike, geodezije / zemljemerstva, gradbeništva, okoljskih storitev, ipd …

PRODUKTI

APLITOP TCP MDT & STAREJŠA RAZLIČICA ZWCAD™

Programske rešitve podjetja APLITOP, S.L., predstavljajo referenco na področju sodobnih tehnologij, s podpisanimi pogodbami o sodelovanju z vsemi vidnejšimi proizvajalci strojne opreme namenjene geodetom, kakor tudi z vsemi vidnejšimi ponudniki CAD platform, predvsem z Autodesk-om (AutoCAD®) ter ZwSOFT-om (ZwCAD™).

Razvojni projekti nastajajo v sodelovanju s številnimi univerzami in tehnološko visoko razvitimi podjetji, kar le še krepi in potrjuje njihove inovacijske sposobnosti.

MDT STANDARD

Omogoča modeliranje terena s pomočjo zajetih točk, generiranje kontur, pridobivanja profilov / prerezov, izračun volumnov, ter 3D poglede.

Opcionalni moduli: POINT CLOUD, SURVEYING in IMAGES

MDT PROFESSIONAL

Omogoča vse, kar omogoča različica STANDARD, k čemur dodaja podporo vsem fazam načrtovanja cest. Vsebuje orodja za dizajniranje horizontalnih in vertikalnih poravnav, generiranje končnih reliefov, in še …

Opcionalni moduli: SURVEYING, POINT CLOUD in IMAGES

MDT SURVEYING

Je modul, katerega lahko uporabljamo v kombinaciji z MDT STANDARD oz. MDT PROFESSIONAL. Omogoča hitro urejanje in preračunavanje koordinat, ter še …

MDT IMAGES

Je modul, katerega lahko uporabljamo v kombinaciji z MDT STANDARD oz. MDT PROFESSIONAL. Omogoča delo z zračnimi in orto-foto posnetki, skeniranimi kartami, kot tudi vektorskimi risbami.

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNO INTERAKTIVNO PREDSTAVITEV (KLIKNITE GORNJO GRAFIKO)

MDT POINT CLOUD

Je modul, katerega lahko uporabljamo v kombinaciji z MDT STANDARD oz. MDT PROFESSIONAL. Omogoča hiter pregled in procesiranje točkovnih oblakov, kreiranih s tehnologijo LIDAR, skenerji, ipd …

Mogoče je obdelovati na milijone točk, uvoženih s pomočjo standardnih datotek / formatov. Točke je mogoče pregledovati v “naravni” barvi, gostoti in kategoriji. Lahko pa se jih gleda v stereoskopskem načinu (3D) z aktivnimi ali pasivnimi sistemi.

Omogočeno je generiranje profilov preprosto s pomočjo polilinije, kar se nato zlahka izvozi v programsko okolje ZwCAD™.

VABILO

V petek, dne 9. 3. 2018 ob 11:00 uri (CET), bomo v sodelovanju s partnerji iz razvojnega podjetja APLITOP S.L., organizirali skupen (brezplačen in nadalje povsem neobvezujoč) webinar, kjer bomo udeleženim prikazali novosti nove CAD platforme ZwCAD™ 2018 SP2, ter izjemno programsko rešitev TCP MDT, namenjeno geodetom. Aplikacija TCP MDT bo seveda tekla v okolju ZwCAD™ PROFESSIONAL 2018 SP2.

Vse zainteresirane vabimo da se brezplačnega, a nadvse koristnega on-line dogodka zanesljivo udeležite. Prepričani smo, da Vam bomo imeli kaj pokazati in da boste prejete informacije znali  s pridom izkoristiti.

 

PROMOCIJSKI POPUSTI?

 

Vsem udeleženim webinarja bomo omogočili nakup katerekoli izmed prikazanih programskih rešitev po promocijskih cenah.

Slednje bodo veljale le za pravočasno prijavljene in na webinarju prisotne osebe (tako fizične kot tudi pravne).

 

 

Višino popusta bomo razkrili na samem webinarju, tako da nikar ne zamujajte s prijavami!

 

Webinar bo obenem tudi enkratna priložnost za zastavljanje neposrednih vprašanj razvijalcem, posredovanje mnenj in želja, izmenjavo izkušenj, ipd … Vsekakor vredno ure Vašega časa.

Prijavo lahko oddate s klikom spodnje grafike:

PRIJAVA NA BREZPLAČNO INTERAKTIVNO PREDSTAVITEV (KLIKNITE GORNJO GRAFIKO)

 

Vljudno vabljeni.

 

 

Ekipa ZwCAD SLOVENIA