MOLDEX3D FY'18 EMEA

SLOVENIJA. MALA PO VELKOSTI, A VELIKA PO ZNANJU.

MOLDEX3D FY’18 EMEA
17. 5. 2018 Andrej

 

ROTTERDAM

 

Tako nekako bi lahko okarakterizirali našo majhno državico po obisku letošnjega srečanja MOLDEX3D partnerjev, FY18 EMEA, v Rotterdamu na Nizozemskem. Sicer je že kar nekaj časa kar smo se vrnili, a so vtisi še kako živi.

URADNI BANNER LETOŠNJEGA SREČANJA

 

 

 

 

Z Dunajskega letališča nas je pot preko Amsterdama vodila direktno v Rotterdam. Srečanje je namreč potekalo v poslovnem centru WTC (World Trade Center Rotterdam), kar je že samo po sebi pustilo globok vtis pri vseh udeležencih.

 

Po daljšem času smo se ponovno imeli priložnost srečati s kolegi iz celotne regije EMEA.

 

 

 

ZGRADBA WTC ROTTERDAM

SKUPINSKA SLIKA PREDSTAVNIKOV IN PARTNERJEV MOLDEX3D, S PODROČJA REGIJE EMIA

 

Srečanje je uradno odprl predsednik razvojnega podjetja CoreTech System CO. LTD., dr. Venny Yang.

Že po uvodnem delu je bilo jasno, da je preteklo leto bilo več kot le uspešno, saj se je prodaja CAE programske opreme MOLDEX3D v primerjavi s prodajo iz predhodnega leta povišala za dobrih 22%.

G. Yang je zasluge za izjemno uspešno poslovno leto ob nesporni kvaliteti samih programskih rešitev MOLDEX3D, pripisal predvsem profesionalnosti zastopnikov / partnerjev, kjer je še posebej izpostavil odlično delo ekipe iz Slovenije.

Ob prejemu naziva GOLDEN PARTER je to že drugo visoko priznanje, ki smo ga s strani razvijalcev prejeli v manj kot pol leta.

 

 

LEVO: KOKOL KARMEN (ZWCAD SLOVENIA) IN YANG VENNY (CORETECH SYSTEM
PREDSTAVITEV REZULTATOV SLOVENSKIH PARTNERJEV – PRIMER DOBRE PRAKSE, KI NI OSTAL NEOPAŽEN

 

Pomen CAE rešitev v zadnjih letih eksponentno raste. Če smo se še do pred kratkim spraševali čemu CAE, je sedaj vse drugače. Slovenska podjetja želijo biti v sami tehnološki špici, kamor po našem skromnem mnenju tudi sodijo. Nenazadnje to ni le želja, pač pa nuja, če želimo kot majhna deželica na globalnem trgu konkurirati velikim sosedom.

»Naša prvenstvena naloga je slovenskim podjetjem pomagati doseči (in ohranjati) nivo strokovnosti, ki je dandanes edini garant za uspešno poslovanje tako na domačem, kot tudi na globalnem trgu«.

JURANČIČ Andrej, direktor

 

Ustrezna programska podpora je pri tem nujna in če se pogovarjamo o CAE rešitvah, predstavlja programska oprema MOLDEX3D na področju brizganja plastike nespornega favorita.

Z letošnjim letom prihaja MOLDEX3D v različici R16, ki je seveda bila glavna tema srečanja. Za razliko od dosedanjih različic, prinaša verzija R16 povsem novo, poenoteno, ter uporabniku nadvse prijazno programsko okolje, iz katerega bo odslej mogoče neposredno zaganjati vse module omenjene programske rešitve. 

Posodobljen vmesnik pa še zdaleč ni edina novost nove verzije. Hitrost izvajanja simulacij in analiz se je na podlagi izboljšanih algoritmov zvišala za dobrih 30%, aplikacija pa je pridobila kar lepo število novih funkcij.

Predstavitveni video:

Nekatere novosti smo imeli priložnost podrobneje spoznati, tako da jih sedaj predstavljamo tudi Vam:

QUICK FLOW – HITRO DOLOČEVANJE LOKACIJ DOLIVKOV

Lokacij, kamor je mogoče postaviti dolivek, je veliko. Vprašanje je le, katera lokacija je v danem primeru najboljša?

Nova funkcija QUICK FLOW nudi konstrukterjem možnost hitre postavitve dolivkov, ter analize le teh, s čimer bistveno pripomore k hitri izbiri najprimernejših lokacij.

Video predstavitev nove funkcije:

Privarčevani čas v primerjavi z delom iz prejšnjih različic: 145 minut!

ANALIZA KOMPLETNEGA ORODJA

 

 

 

Patentirana Non-matching Mesh tehnologija, po novem zajema analizo celotnega orodja, vključno s hladilnimi kanali, bloki, inserti, ipd …

Izboljšava v hitrosti obdelave podatkov, ter same natančnosti rezultatov, je ponovno zelo očitna.

 

 

 

Video predstavitev novosti:

VZAJEMNA ANALIZA VISKOELASTIČNOSTI IN POLNJENJA

 

 

Novi VE-FLOW solver zajema viskoelastične karakteristike pretoka, s čimer omogoča natančnejše napovedi deformacij in optičnih lastnosti pri visoko zahtevnih izdelkih.

 

 

 

 

ANALIZA DEFORMACIJ PRI RTM

 

 

 

RTM simulacije in analize so z novo različico R16 neprimerno zmogljivejše, ter uporabniku veliko preglednejše in prijaznejše.

 

 

 

 

ASISTENCA PRI PROIZVODNJI IZDELKOV IZ POLIURETANSKE PENE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video predstavitev novosti:

SIMULACIJA POTOVANJA ZAPORNE IGLE

 

 

Izboljšave je zaznati tudi na področju analiz vročekanalnih sistemov, kjer je po novem mogoče analizirati in simulirati hode / potovanja zaporne igle.

 

Omenjeno je še kako priročno pri odpravljanju motečih kozmetičnih defektov.

 

 

 

NAPREDNO DOLOČANJE USMERJENOSTI VLAKEN

 

 

Že odlično prognozo koncentracije in usmerjenosti vlaken, je MOLDEX3D v verziji R16 še izboljšal in sicer z uvedbo patentirane simulacije, temelječi predvsem na dveh modelih: Herschel-Bukley in Cross-WLF.

 

 

 

 

MOLDEX3D STUDIO

Za konec pa seveda »zvezda večera«, MOLDEX3D STUDIO. Kot že omenjeno, gre za nov uporabniški vmesnik, preko katerega je mogoče zaganjati prav vse zakupljene module iz enega mesta.

Nov vmesnik nudi zares veliko: od samodejnega popravila importirane geometrije, do generiranja povsem prilagodljivih poročil.

Video predstavitev novosti:

KRATKE IZMENJAVE MNENJ IN IZKUŠENJ SO POTEKALE KAR MED PAVZAMI. KIRN OTON (ZWCAD SLOVENIA) IN PREDSTAVNIK CORETECH SYSTEM

 

Na našo veliko veselje smo po pregledu novih cenikov ugotovili, da se cene niso bistveno spremenile in da je CAE programska oprema MOLDEX3D več ali manj ostala na istem cenovnem nivoju, kot v prejšnjih letih.

Za nas je to izjemno pomemben podatek, saj se svojim strankam v Sloveniji in Avstriji trudimo nuditi kar največ, za kar najnižjo možno ceno.

S partnerskim podjetjem CoreTech System, razvijalcem CAE programske opreme MOLDEX3D, smo tako sila kompatibilni, ter lahko upravičeno računamo na uspešno sodelovanje tudi v prihodnje.

 

 

 
LEVO:HUANG ZOE (CORETECH SYSTEM) IN KOKOL KARMEN (ZWCAD SLOVENIA)

 

Glede na to, da bo nova različica R16 v Sloveniji na voljo že čez kak mesec, bomo v naslednjih dneh pričeli z organiziranimi predstavitvami nove različice CAE programske opreme, MOLDEX3D R16.

Predstavitve bodo potekale na področju celotne države.

Če želite, lahko omenjeno prezentacijo opravimo tudi na Vašem naslovu. Prezentacije so brezplačne in nadalje povsem neobvezujoče. Trajajo cca. uro in pol, a so nabite s koristnimi informacijami.

Če se torej tako ali drugače ukvarjate s področjem plastike, Vam te predstavitve toplo priporočamo.

 

V upanju, da smo uspeli posredovati koristno informacijo in da se kmalu spoznamo tudi »v živo«, Vas lepo pozdravljamo.

 

 

Ekipa ZwCAD SLOVENIA