ZWCAD 2019 SP1

KO SUPERLATIVI ENOSTAVNO VEČ NE ZADOSTUJEJO

ZWCAD 2019 SP1
11. 2. 2019 Andrej
 
ZWCAD SLOVENIA – EKSKLUZIVNI ZASTOPNIK CAD PROGRAMSKE OPREME ZWCAD

»Vašo programsko opremo smo imeli priložnost videti pri naših partnerjih in sedaj nas zanima …«, je najpogostejši pričetek pogovorov s strankami, ki jih zadnje čase beležimo na podjetju. A ni bilo vedno tako. Da smo do tega prišli, je bilo potrebnih dolgih 15 let.

Danes predstavlja ZWCAD prvo izbiro prenekaterega slovenskega uporabnika CAD programske opreme. Temu je tako predvsem zaradi izjemne podobnosti z vodilno CAD aplikacijo (AutoCAD), poštenega odnosa do uporabnikov, odlične uporabniške podpore, ter uporabniku prijazne licenčne, cenovne in plačilne politike.

KLJUČNO JE ZAUPANJE UPORABNIKOV

Po 15-tih letih se tako še vedno trudimo ustreči slehernemu uporabniku. Naj si gre za študenta, s prošnjo po študentski licenci, ali močno gospodarsko družbo s potrebami po več 100 licenc, vedno se bomo trudili ustreči po svojih najboljših močeh.

Na našo veliko zadovoljstvo, so prav takšni tudi razvijalci CAD programske opreme ZwCAD, kar je garancija, da bo tako tudi v prihodnje.

ZWCAD 2019 SP1

Kar najboljšo AuoCAD alternativo krasi že od samega začetka, je svobodna politika licenciranja programske opreme. Programska licenca se namreč ne veže na računalniško strojno opremo in je zato prosto prenosljiva. Na videz majhna ugodnost se je izkazala za še kako dopadljivo pri velikem številu uporabnikov.

Naslednja prednost je gotovo poenotena cena samostojnih in mrežnih licenc. Pri konkurenčnih proizvodih lahko doplačilo za mrežno opcijo predstavlja kar zajeten znesek.

Licence so na veliko veselje uporabnikov permanentne in ob nakupu preidejo v uporabnikovo trajno last. Uporabnik tudi svobodo odloča glede nadgradnje, saj sklenitev vzdrževalnih pogodb ni obveza, je pa priporočljiva.

KAKO JE VIDETI SAMO PROGRAMSKO OKOLJE?

SVETLA IN TEMNA PREOBLEKA UPORABNIŠKEGA VMESNIKA ZWCAD 2019

Uporabniki CAD aplikacije AutoCAD se boste v okolju ZwCAD 2019 počutili »kot doma«. Obstajata dve »preobleki« in sicer svetla in temna (glej sliko zgoraj).

Aplikacijo je mogoče zagnati v klasičnem načinu z orodnimi vrsticami, padajočimi meniji in ukaznimi ikonami, ali pa v novejšem, tračnem uporabniškem vmesniku. Med obema uporabniškima vmesnikoma preklapljamo na že ustaljen način, kot smo tega bili vajeni pri uporabi CAD aplikacije AutoCAD:

PREKLAPLJANJE MED OBEMA UPORABNIŠKIMA VMESNIKOMA

Seveda je ob podobnem izgledu, ki si ga delita obe vodilni CAD aplikaciji, povsem primerljiva tudi uporabniška izkušnja.

KAKŠNE SO MINIMALNE STROJNE ZAHTEVE?

Za razliko od AutoCAD-a, teče ZwCAD povsem gladko tudi na starejših, oziroma nekoliko šibkejših konfiguracijah, kar za uporabnika pomeni še dodaten finančni prihranek.

Omenjeno je mogoče predvsem zaradi optimizacije programske kode, ter dejstva, da gre pri tej CAD rešitvi za t.i. »Light Weight« aplikacijo, saj ne vsebuje funkcij za obdelavo STL modelov, kar pa tako ali tako ne sodi v tovrstna CAD okolja, pač pa so domena t.i. 3D modelirnikov.

Seveda to nikakor ne pomeni, da okolje ZwCAD 2019 ni primerno za modeliranje. Ravno nasprotno. Vsebuje izjemno zmogljive 3D funkcije, nad katerim se bodo navduševali tako gradbinci, arhitekti, uporabniki GIS aplikacij, kot tudi strojniki, ter strokovnjaki s preostalih tehničnih področij.

ZBIRKA 3D ORODIJ

Bogat nabor ukazov in funkcij omogoča izdelavo še tako zahtevnih modelov, tako da je zadeva v bistvu omejena zgolj z našo domišljijo in spretnostjo.

Za primer tovrstnega konstruiranja, bomo na koncu prispevka prikazali postopek konstruiranja svedra, katerega bomo izvedli po korakih, ter na koncu tudi renderirali (glej sliko spodaj).

Posluževali se bomo le orodij, ki jih vsebuje osnovna različica CAD programske opreme ZwCAD 2019. Končni rezultat po vsega 5 minutah dela je viden na spodnji sliki:

MODEL, IZDELAN IN RENDERIRAN V OKOLJU ZWCAD 2019

ZwCAD nudi popolno uporabniško izkušnjo, po več kot le sprejemljivi ceni. Ob sami CAD programski rešitvi smo uporabniki deležni še vrhunske, 24/7 uporabniške podpore s strani zastopnikov (ZwCAD SLOVENIA), kar je pri tovrstni programski opremi izjemno pomembno.

Predstavitveni video nove verzije CAD programske opreme ZwCAD 2019, si je mogoče ogledati s klikom spodnje povezave (grafike):

KLIK GORNJE GRAFIKE SPROŽI VIDEO PREDSTAVITEV CAD PROGRAMSKE OPREME, ZWCAD 2019

BREZPLAČNO TESTIRANJE, POIZVEDBE, NEOBVEZUJOČE PONUDBE, …

Odločitev, katero CAD programsko opremo bomo v prihodnje uporabljali, je velika stvar. Sloneti mora na več dejavnikih in ne zgolj ceni:

• Permanentne licence;
• Kvaliteta uporabniške podpore;
• Odzivnost zastopnikov;
• Obseg referenčne liste slovenskih uporabnikov;
• Kvaliteta in frekvenca predprodajnih in poprodajnih aktivnosti;
• Stroški vzdrževanja programskih licenc;
• Število in kvaliteta programskih dodatkov (Add-on);
• Kvaliteta, obseg ponudbe in strošek usposabljanj;
• …

»Dosledno obravnavanje gornjih točk je ključnega pomena, zato jih pri ZwCAD SLOVENIA jemljemo izjemno resno in odgovorno.

Glede na izkazano zadovoljstvo naših uporabnikov lahko upravičeno trdimo, da je za slovenskega uporabnika CAD programske opreme ZwCAD, odlično poskrbljeno«.

JURANČIČ Andrej, direktor

Programsko opremo je seveda mogoče testirati in to povsem brezplačno in brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti.

Spodaj objavljamo povezavi, s katerih je mogoče sneti namestitveni datoteki za omenjeno CAD programsko opremo:

ZWCAD 2019 SP1 (64-bit)
ZWCAD 2019 SP1 (32-bit)

Želimo Vam obilo zadovoljstva in uspehov pri uporabi nove CAD programske opreme, ZwCAD 2019.

IN KAKO NAPREJ?

Praktično smo tik pred odhodom na letošnjo konferenco ZWORLD (bivši GPC) na Kitajsko (Guangzhou), kjer se bomo seznanili s prihajajočimi novostmi s področja ZWSOFT CAD in 3D CAD/CAM programske opreme.

Kot vsako leto, se bomo tako ponovno srečali s kolegi iz vsega sveta, ter izmenjali izkušnje in predloge, katere nato razvijalci skrbno preučijo in vključijo v prihodnjih verzijah omenjene programske opreme.

SKUPINSKI POSNETEK GLOBALNIH PARTNERJEV Z ZADNJE KONFERENCE GPC

Napredek je iz leta v leto večji in očitnejši, kar se potrjuje tudi v čedalje večjem številu uporabnikov povsod po svetu, tudi v Slovenji.

POZITIVEN TREND JE VEČ KOT OČITEN

 

Nivo konferenc je vedno na zelo visoki ravni, kot je tudi kvaliteta nastanitvenih prostorov in uslug. Več sledi po naši vrnitvi, ko bomo podrobneje razkrili novosti, načrtovane za prihodnje različice CAD programske opreme, ZwCAD.

POGLED NA KANTONSKI STOLP S TERASE NASTANITVENEGA HOTELA V GUANGZHOU

PRIMER KONSTRUIRANJA V 3D OKOLJU CAD PROGRAMSKE REŠITVE ZWCAD 2019

Kot omenjeno v pričetku objave, bomo prikazali primer 3D konstruiranja v okolju programske opreme ZwCAD 2019. V ta namen potrebujemo na računalniku nameščeno PROFESSIONAL licenco omenjene CAD programske opreme, saj STANDARD različica omenjene funkcionalnosti ne premore.

Odločili smo se za nekoliko nevsakdanji primer in sicer za poenostavljeno konstrukcijo svedra. Tega smo se lotili ker opažamo, da funkcije HELIX uporabniki ne uporabljajo prav pogosto.

KORAK 1
V CAD okolju ZwCAD Professional 2019, najprej izrišemo krožnico s polmerom 10mm:

KORAK 2
Krožnici včrtamo vertikalno in horizontalno črto (pomagajmo si s prijemališčem »QUADRANT«):

KORAK 3
Na obeh krajiščih vertikalne črte, izrišemo krožnico s polmerom 8mm:

KORAK 4
Spremenimo pogled na »Southwest« (VIEW):

KORAK 5
Uporabimo ukaz HELIX, ter vnašamo podatke kot navedeno spodaj:

SPECIFY CENTER POINT OF BASE: označimo središče krožnice s polmerom 10mm
SPECIFY BASE RADIUS: vnesemo vrednost »10«
SPECIFY TOP RADIUS: vnesemo vrednost »10«
SPECIFY HELIX HIGHT OR …: vnesemo črko »T«
ENTER NUMBER OF TURNS: vnesemo vrednost »2«
SPECIFY HELIX HIGHT OR …: vnesemo vrednost »150«

Izriše se helikoida, katero moramo le še obrniti v pravo lego, ki je središče gornje krožnice s polmerom 8mm. Uporabimo ukaz ROTATE3D, ter:

SELECT ENTITIES: kliknemo helikoido, ter prekinemo izbor z ENTER
SPECIFY FIRST POINT ON AXIS …: kliknemo središče krožnice s polmerom 10mm
SPECIFY SECOND POINT ON AXIS …: pomaknemo se pravokotno po osi Z in kliknemo
SPECIFY ROTATION ANGLE…: vnesemo vrednost »90«

KORAK 6
Ponovno uporabimo ukaz HELIX, za izris druge helikoide, ter vnašamo sledeče podatke:

SPECIFY CENTER POINT OF BASE: označimo središče krožnice s polmerom 10mm
SPECIFY BASE RADIUS: vnesemo vrednost »10«
SPECIFY TOP RADIUS: vnesemo vrednost »10«
SPECIFY HELIX HIGHT OR …: vnesemo črko »T«
ENTER NUMBER OF TURNS: vnesemo vrednost »2«
SPECIFY HELIX HIGHT OR …: vnesemo vrednost »150«

Izriše se helikoida, katero moramo le še obrniti v pravo lego, ki je središče spodnje krožnice s polmerom 8mm. Uporabimo ukaz ROTATE3D, ter:

SELECT ENTITIES: kliknemo helikoido, ter prekinemo izbor z ENTER
SPECIFY FIRST POINT ON AXIS …: kliknemo središče krožnice s polmerom 10mm
SPECIFY SECOND POINT ON AXIS …: pomaknemo se pravokotno po osi Z in kliknemo
SPECIFY ROTATION ANGLE…: vnesemo vrednost »-90«

Rezultat po izvedenih korakih 5 in 6:

KORAK 7

Uporabimo ukaz EXTRUDE, ter ekstrudiramo krožnico s polmerom 10mm za vrednost 200:

KORAK 8
Uporabimo ukaz SWEEP, ter po helikoidah sweepamo obe krožnici s polmerom 8mm. Vsako posebej. Za boljši pregled vklopimo način SHADEMODE v »Gouraud«

KORAK 9
Za pravilen iztek obeh utorov na vrhu, je potrebno »spirali« podaljšati, kar storimo z ukazom EXTRUDE FACES

KORAK 10
Z ukazom SUBTRACT odvzamemo obe »spirali«

KORAK 11
Pogled nastavimo na FRONT (VIEW), SHADEMODE na »3D wireframe«, ter izrišemo dve črti, ki bosta predstavljali konico svedra.

KORAK 12
Odvečen del odrežemo z ukazom SLICE. Ukaz ponovimo za vsako črto posebej.

KORAK 13
Pobrišemo odvečne črte (ERASE), spremenimo SHADEMODE v »Gouraud«

Zadevo lahko poljubno renderiramo, s čimer ustvarimo še veliko bolj dopadljivo podobo samega izdelka:

Za dodatne informacije glede same programske opreme ZwCAD smo rade volje na razpolago.

 

Želim Vam obilo zadovoljstva in uspehov pri uporabi naše CAD programske opreme.

 

Ekipa ZwCAD SLOVENIA