ZWCAD™ 2020 (BETA)

ŽE NA VOLJO ZA TESTIRANJE

ZWCAD™ 2020 (BETA)
13. 5. 2019 Andrej

 

Pred kakšnim tednom smo s strani razvojnega podjetja ZWCAD SOFTWARE CO.,LTD, v testiranje prejeli povsem novo, še neizdano verzijo CAD programske opreme ZwCAD 2020 PRO.

Ob tej priložnosti je omenjeno podjetje objavilo celo nov korporativni video, katerega si je mogoče ogledati s klikom spodnje povezave:

Zgoraj: Ogled novega korporativnega videa razvojnega podjetja ZWCAD SOFTWARE CO., LTD

Nova različica CAD programske rešitve ZwCAD 2020 navdušuje že v BETA različici.

IZBOLJŠANA »API« KOT TUDI »IDE« PODPORA

Pri domala vseh dosedanjih opisih novosti v programski opremi ZwCAD smo občutno zanemarjali številne naprednejše uporabnike naših CAD programskih rešitev. Predvsem tiste, ki CAD okolja ne ocenjujejo zgolj po številu vključenih funkcij in ukazov, pač pa tudi po sposobnosti globlje interakcije z uporabnikom s pomočjo podprtih razvojnih okolij (IDE – Integrated Development Environment).

K obstoječim razvojnim okoljem dodaja verzija 2020 še povsem nov LISP IDE, sposoben kodiranja, razhroščevanja ter prevajanja VLISP kode.

VLISP kodo je tako odslej mogoče pisati, preverjati in prevajati na nadvse pregleden in udoben način (glej sliko spodaj), dodatno pa se je izboljšala tudi kompatibilnost z AutoCAD-ovo VLISP kodo.

Zgoraj: povsem nov LISP IDE

ENOSTAVNO, A SILA UPORABNO

Pred časom smo uporabnikom razlagali način, kako odpraviti neželene prekinitve/razmike v geometriji. Slednji so v večini primerov nastali zaradi nepravilne rabe prijemališč in so povzročali številne preglavice.

Zgoraj: Na prvi pogled sklenjena kontura je polna prekinitev in razmikov, ki utegnejo povzročati številne težave.
Klik  na sliko sproži video predstavitev.

Odpraviti nepravilnosti je seveda mogoče že z uporabo standardnih CAD funkcij, a je zadeva precej zamudna. V tovrstnih primerih je smiselno poseči po kodiranju. Rešitev je tako na voljo ob vsakokratnem pojavu tovrstnega problema, s čimer se prihranek v času multiplicira.

Spisano kodo (LISP) je mogoče izvajati neposredno v CAD okolju in to brez prevajanja (obnaša se kot psevdokoda) in je tako vedno na razpolago za urejanje in nadgrajevanje. Še več. Izjemno lahko jo je vezati na določen ukazni gumb (kot makro), kar vso zadevo le še olajša.

Problem prekinjene konture rešuje spodnja koda, katero bi bilo mogoče spisati v enem samem stavku, a smo jo zaradi večje preglednosti razdelili na 6:

Celoten postopek kreiranja kode ter primer njene uporabe v praksi je prikazan v kratkem video posnetku, katerega si je mogoče ogledati s klikom na zgornjo sliko.

P.S.: Seveda deluje LISP koda tudi v okolju AutoCAD 😉

DATA EXTRACTION

Zgoraj: Kreiranje podatkovnih tabel neposredno iz blokovnih atributov – povsem samodejno. Kosovnice? Nič lažjega.

Opcijo ekstrahiranja podatkov neposredno iz blokovnih atributov ter prikaz le teh v ustreznih tabelah smo v preteklih različicah CAD programske aplikacije ZwCAD™ zelo pogrešali, tako da je prihod le te izjemno dobrodošel.

VEČJEDERNA (MULTI-CORE) PODPORA

Nova različica CAD programske opreme ZwCAD 2020 bo prenekatero opravilo opravila občutno hitreje od svojih predhodnic.

Zahvala gre predvsem optimizaciji uporabe večjedrnih procesorjev. Sami sicer še nismo uspeli testirati dela z > 100 MB datotekami, a smo bistvene izboljšave opazili že pri obravnavi datotek s povečanim številom šrafiranih objektov 😉

S tehnologijo obdelave z več jedri se je hitrost odpiranja risb občutno povečala, kot se je izboljšalo tudi ustvarjanje blokov, zlasti tistih s številnimi entitetami.

Še več, v 32-bitnem operacijskem sistemu lahko sedaj sprostimo do 3 GB pomnilnika! Dobra informacija predvsem za uporabnike starejših računalniških sistemov.

DODATNA (SKRITA) OPCIJA SLEDENJA »TK«

Nova opcija sledenja se zaganja kot pod-ukaz, zaradi česar se zdi, da je uporabniku nekoliko »skrita«.

Verjetno bi razvijalci lahko dodali opcijo v ukazno vrstico, skupaj s preostalimi, ki so vidni, a se tako kot pri vsem drugem, tudi tukaj ZwCAD zgleduje po AutoCAD-u, kjer je zadeva urejena na povsem enak način.

In kje je zadevo mogoče uporabiti? Zagotovo pri svojem delu dnevno naletite na primere, podobne spodnjemu. Krožnico želite narisati na mestu, katerega brez dodatne pomožne geometrije ne morete določiti. Ali pač?

Zgoraj: Konstruiranje krožnice R30 je s pomočjo »TK« opcije sledenja sila preprosto.
Klik  na sliko sproži video predstavitev.

PDF UNDERLAY MANAGER

Urejanje PDF predlog, sploh če je teh več, je lahko precej naporno. Zato so razvijalci izdelali vmesnik s pomočjo katerega je mogoče vse tovrstne predloge upravljati iz enega mesta – PDF UNDERLAY MANAGER.

S pomočjo omenjenega vmesnika je mogoče preverjati status, velikost, tip, datum, izvorno lokacijo ipd. vstavljenih PDF predlog. Zadeva je v primeru, da uporabljate večje število PDF predlog, sila dobrodošla.

VMESNIK ZA PREKRIVAJOČE SE OBJEKTE

CYCLE SELECT se sedaj, tako kot pri AutoCAD-u, nahaja v priročnem pogovornem oknu.

Zgoraj: Izbor kateregakoli izmed prekrivajočih se objektov bo odslej otročje lahko opravilo.

TEXT EXPLOSION

Potrebujete besedila spisana s TTF pisavo mehansko obdelati na stroju (npr.: laserski razrez)? Ni problema. Katerokoli tovrstno pisavo lahko v okolju ZwCAD 2020 spremenimo v črtovje in to zelo natančno.

Zgoraj: TTF besedilo spremenjeno v črtovje (ukaz TXTEXP)

FIND & REPLACE

Zamenjava določenega dela besedila z drugim bo odslej enostavno opravilo, kot bi ga opravljali v besedilnem urejevalniku tipa »Word«.

IN ŠE …

O novostih in izboljšavah nove verzije CAD programske opreme ZwCAD 2020 bomo v prihodnje zagotovo še veliko pisali.

BREZPLAČNO TESTIRANJE »BETA VERZIJE«

VPRAŠANJE …

Ste uporabnik preizkušenih CAD rešitev in ne želite riskirati prav ničesar? Prav tako nimate časa za uvajanje v novo okolje niti ne želite spreminjati delovnih navad in rutin?

In če bi Vam kdo ponudil rešitev, ki bi upoštevala zgoraj opisano, ob tem pa nudila še:

 • veliko dopadljivejšo plačilno politiko;
 • neprimerljivo nižje stroške nakupa, kot tudi nižje stroške vzdrževanja programskih licenc;
 • 100 % kompatibilnost;
 • primerljivo uporabniško izkušnjo;
 • 100 % prenosljivost programskih licenc;
 • permanentne licence;
 • svobodno odločitev glede nadgrajevanja;
 • številne cenovno ugodne programske dodatke;
 • 24/7 uporabniško podporo;
 • in še …

… ali bi bili pripravljeni preiti na takšno programsko opremo?

… IN ODGOVOR

CAD programska oprema ZwCAD nudi slovenskim uporabnikom vse to in še več, že preko 10 let.

Ker nikakor ne želimo naših rešitev nuditi po sistemu »nakupa mačka v žaklju«, nudimo možnost brezplačnega 30-dnevnega testiranja. Prepričani smo namreč, da boste po 30-tih dneh testiranja naših programskih rešitev lahko k naročilu pristopili brez vsakršnih zadržkov.

Namestitveno datoteko za namestitev CAD programske opreme ZwCAD je mogoče sneti s spodnje povezave (dodatni vpisi uporabniških podatkov niso potrebni).

ZWCAD 2020 BETA

Testna različica bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno (kot npr.: shranjevanje dokumentov z večjim številom entitet, tiskanje brez vodnega žiga ipd.).

TRENUTNE AKCIJE

NUDIMO:

ZA OBSTOJEČE UPORABNIKE

 • Nadgradnjo vseh verzij obstoječih CAD licenc, neglede na leto izdaje.
 • Nadgradnjo obstoječih licenc, z 10 % promocijskim popustom.
 • GRATIS dodatne tri naslednje verzije (2020, 2021, ter 2022), za vsako nadgrajeno licenco.

ZA NOVE UPORABNIKE OZIROMA LICENCE

 • Nakup novih CAD licenc z 10 % promocijskim popustom.
 • GRATIS dodatna verzija (2020), za vsako kupljeno licenco.

AKCIJE SO ČASOVNO OMEJENE!

V pričakovanju Vašega cenjenega klica Vam želimo lep, prijeten in uspešen dan.

 

Ekipa ZwCAD SLOVENIA