MOLDEX3D R17 in EMEA 2019

HITREJŠI - NATANČNEJŠI - ZMOGLJIVEJŠI

MOLDEX3D R17 in EMEA 2019
17. 5. 2019 Andrej

Letošnje srečanje evropskih partnerjev EMEA 2019, je potekalo v razkošnem hotelu Le Méridien Visconti Rome, kamor smo se (pre)zgodaj zjutraj podali tudi mi, a nas večno mesto ni pritegnilo zaradi vsega kar ima ponuditi, pač pa nas je zanimalo predvsem in zgolj eno: kaj nam bo imela pokazati nova različica CAE programske opreme, MOLDEX3D R17?

Zgoraj: utrinki z letošnjega srečanja evropskih partnerjev, EMEA 2019

Novosti v prihajajoči različici R17 je naravnost ogromno, tako da tokrat predstavljamo le tiste najočitnejše, medtem ko bomo o preostalih podrobneje še pisali.  

Za vse, ki bi se z novostmi želeli podrobneje seznaniti, prireja razvijalec dne 22.05.2019 ob 10:30 uri webinar (spletno predstavitev), katere se bo mogoče udeležiti povsem brezplačno in brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti, a bo za prijavo potrebno še pravočasno poskrbeti. Slednje je mogoče s klikom spodnje povezave:

Zgoraj: prijava na brezplačen webinar – prijava

 

Prav tako objavljamo neposredno povezavo do brošure z opisi novosti in izboljšav, ki jih lahko pričakujemo v prihajajoči različici, R17:

PRENOS PDF DOKUMENTA

In ker video pove več kot tisoč besed, objavljamo spodaj povezavo do predstavitvenega videa z novostmi v prihajajoči različici CAE programske opreme, MOLDEX3D R17:

Zgoraj: Predstavitveni video

Slogan letošnjega srečanja partnerjev se glasi  »Smarter, More realistic molding simulations«, kar nazorno razkriva v kateri smeri planirajo razvojni inženirji peljati nadaljnji razvoj zagotovo najboljše programske rešitve, namenjene analizam in simulacijam postopkov brizganja plastike.

MOLDEX3D R17 STUDIO

Predstavitveni video:

Zgoraj: Predstavitveni video

Nobena skrivnost ni, da je med uporabniki že dalj časa najbolj zaželena novost polno funkcionalni vmesnik Moldex3D Studio, ki z različico R17 postaja nova Moldex3D platforma. Studio bo odslej nadomeščal vsem uporabnikom znana Designer in Project, ter jim bo ob sami vizualni izboljšavi nudil še širok nabor novih funkcij in izboljšav v delovanju, s čimer bo močno izboljšana tudi sama uporabniška izkušnja.

MOLDEX3D STUDIO R17 nudi popolno integracijo do sedaj ločenih postopkov priprav modela, nastavitev, poganjanja analiz ter uporabo orodij za post procesiranje in analiziranje rezultatov. Uporabniku je s tem omogočen preprost prehod med zgoraj navedenimi procesi znotraj enega samega programskega okolja.

Ob sami funkcionalnosti je izboljšana tudi vizualna podoba programskega vmesnika novega STUDIA. Slednja je uporabniku prijaznejša, preglednejša, ter lažja za uporabo.

Ob omenjenem, prinaša nov STUDIO še dva nova algoritma.

Prvi, v primerjavi z delom s PROJECT, prihrani do 60% delovnega spomina (RAM), kar bo uporabnike še kako razveselilo, saj postaja s tem novo delovno okolje tudi do 50X  hitrejše (hitrejše izrisovanje geometrije, kot npr.:  premiki, povečave, pomanjšave, ipd.).

Drug algoritem je namenjen zmanjševanju velikosti projektov v STUDIO. Problem STUDIA verzije R16 je bila predvsem povečana velikost projekta v primerjavi z delom v PROJECT-u. Izdaja R17, kljub vsem integriranim novostim in izboljšavam ohranja prvotno velikost projekta.

Razvijalci so z izdajo verzije R17 še enkrat dokazali, da imajo posluh za svoje uporabnike in da njihove želje še kako upoštevajo. Oglejmo si nekaj, s strani uporabnikov, najbolj zaželenih funkcij:

PRILAGAJANJE BARVNE LEGENDE

POENOSTAVLJENA UPORABA FILTROV

DODATNE NASTAVITVE PRI REZULTATIH DEFORMACIJE (SKRČKA)

STUDIO R17 prinaša več nastavitev tudi pri izvozu deformiranega ali kompenziranega modela.

Uporabniku je med ostalim omogočena tudi opcija dodajanja senzorjev na XY grafih (node), preko katerih je spremembe mogoče spremljati skozi čas.

Glede na specifične potrebe je mogoče izbirati med različnimi podatki, katere uporabnik vključuje v graf.

 

Velik odstotek novosti in izboljšav v novi različici CAE programske rešitve MOLDEX3D R17 sega na samo področje tehnologije. S tem se vračamo k že omenjenemu sloganu »Smarter, More realistic molding simulations.«

SIMULIRANJE ODZIVA BRIZGALNEGA STROJA

Čeravno se industrija zaveda pomena simulacij, obstaja kljub temu še veliko pomislekov glede prenosa simulacij na same brizgalne stroje. Slednji imajo namreč svojo dinamiko, kar neposredno vpliva na njihovo delovanje.

Moldex3D R17 uporabnikom omogoča upoštevati omenjene dinamične lastnosti brizgalnih strojev v simulaciji, ter tako pridobljene rezultate direktno prenesti na stroje.

Obstoječa vrzel med simulacijo in dejanskim stanjem na brizgalnem stroju, je s tem zapolnjena.

S funkcijo stisljivosti polimerne taline v polžu brizgalnega stroja in šobe, dobimo natančne rezultate porazdelitve tlaka, s čimer je sama simulacija natančnejša kot kdaj koli poprej.

Zgoraj: Barrel Movement 2.0 in Machine Response

MOLDEX3D ADVISER

Novost ki pritegne pozornost je nedvomno tudi t.i svetovalec (adviser) za temperiranje orodja. Vključuje podatke kot so: največji padec tlaka, skupni pretok, ter odvajanje toplote, na podlagi katerih določi optimalne vrednosti za najučinkovitejšo rabo temperaturnih regulatorjev.

FLOW-FIBER COUPLING ANALYSIS

Naslednja novost katero želimo predstaviti je t.i Flow-Fiber Coupling Analysis. Omogoča pridobivanje natančnejših rezultatov anizotropičnega toka taline, ki je posledica orientacije vlaken. Novost je še kako potrebna pri simuliranju kompozitnih materialov z veliko vsebnostjo vlaken, prisotno predvsem pri izdelkih z zahtevo po visoki natančnosti.

FLAT FIBER ORIENTATION

Novost uvaja novo skupino vlaken, t.i. »flat fiber«. Uporabnikom nudi večjo svobodo pri modeliranju izdelka in pridobivanju boljših mehanskih lastnostih, ter pripomore k splošni dimenzijski stabilnosti.

  

FLUID-ASSISTED INJECTION MOLDING WITH PUSH BACK SIMULATION

Fluid-assisted Injection Molding with Push Back Simulation omogoča natančnejše simulacije postopkov brizganja s plini in vodo (GAIM in WAIM).  Simulacija upošteva potisk taline nazaj v cilinder brizgalnega stroja, ki v primerjavi z »SHORT SHOT« metodo nudi boljše površinske lastnosti izdelka.

Novosti v verziji R17 je seveda še veliko več. Mnogo preveč, da bi jih vse lahko našteli / opisali v tej objavi.

Da bi jih lahko podrobneje spoznali, predlagamo udeležbo na brezplačnem webinarju. Slednjega organizira razvijalec osebno, ter bo tako zagotovo nadvse zanimiv in informativen. Prijavo na webinar je mogoče oddati s klikom spodnje grafike:

Odgovore na vprašanja bo mogoče prejeti iz »prve roke«, kot bo na razpolgo tudi možnost testiranja.

Nenazadnje bomo tam tudi mi, tako da nas boste lahko spoznali / kontaktirali ali se z nami preprosto le družili. Vse kar morate storiti je, da poskrbite za pravočasno prijavo 😉

Veselimo se srečanja z Vami na webinarju What’s New in Moldex3D R17, ki se bo odvijal 22. 05. 2019, s pričetkom ob 10:30 uri.

 

Vljudno vabljeni.

 

Vaša ekipa ZwCAD SLOVENIA