ZAKAJ JE PRILJUBLJENOST CAD PROGRAMSKE OPREME ZWCAD™ NEKAJ POVSEM SAMOUMEVNEGA, TER

PREDSTAVITEV PRVEGA PAKETA IZBOLJŠAV ZA VERZIJO 2020 SP1

ZAKAJ JE PRILJUBLJENOST CAD PROGRAMSKE OPREME ZWCAD™ NEKAJ POVSEM SAMOUMEVNEGA, TER PREDSTAVITEV PRVEGA PAKETA IZBOLJŠAV ZA VERZIJO 2020 SP1
13. 9. 2019 Andrej

»Vsak cigan svojega konja hvali«, je znan slovenski pregovor in brez dvoma povsem drži. kljub temu pa so določeni »konji« resnično vredni pozornisti…

Pri ZWCAD SLOVEINIA smo s CAD programsko opremo ZWCAD™ tako ali drugače povezani že preko 10 let. Po vsem tem času je povsem logično, da glede nje nikakor ne moremo biti nepristranski.

Navajamo par lastnosti, zaradi katerih smo prepričani, da se omenjeno CAD programsko opremo resnično splača uporabljati.

V času, ko ostali ponudniki zaostrujejo pogoje uporabe, ZWCAD™ ostaja zvest prvotnim načelom, na katerih bazira že od samega začetka:

 

PALETO DOPADLJIVIH LASTNOSTI Z LETI LE ŠE ŠIRIMO

Ena od navedenih dopadljivih lastnosti CAD programske opreme ZWCAD™ so paketi izboljšav. Slednje, kot že rečeno, prejemamo uporabniki CAD programske opreme ZWCAD™ povsem brezplačno.

Prvi tovrstni paket izboljšav (SP1) za verzijo 2020 je tako rekoč pred vrati. V nadaljevanju si poglejmo, kaj prinaša.

 

MIGRACIJA UPORABNIŠKIH NASTAVITEV

Funkcija, ki buri duhove v domala vseh aplikacijah. ZwCAD bo v pričujoči  posodobitvi SP1 drastično posegel na omenjeno področje. Uporabniku bo nudil celo paleto opcij, ki jih le ta lahko koristi pri prenašanju uporabniških nastavitev. Slednje je mogoče prenašati tako iz starejših različic CAD programske opreme ZwCAD, kakor tudi med instalacijami iste različice. Novost je mogoče zagnati na več načinov, vendar zagotovo največ nudi pogovorno okno za migracijo podatkov,  pri zagnani aplikaciji ZWCAD 2020 SP1:

Funkcija odpravlja potrebo po vnovičnih nastavitvah programskega okolja vsakič, ko se menja verzija, oz. pri namestitvah CAD programske opreme na večje število računalniških sistemov.

 

NOV UKAZ BLOCKBREAK

Področja kot so elektrotehnika, arhitektura, ipd., se pogosto poslužujejo standardnih elementov, ki jih v CAD okolje vstavljamo v obliki blokov. Slednji lahko delo neizmerno pohitrijo, kar uporabniki dobro veste. Tovrstne bloke je ponavadi potrebno obdelati še s funkcijo WIPEOUT, saj le tako pripravljeni bloki prekrijejo črtovje, na katero te bloke umeščamo.

Obstajajo pa primeri, ko z vstavljenim blokom prvotne geometrije ne želimo zgolj prekriti, ampak jo z novim blokom trajno obrezati.

Funkcija ki po novem obvlada oboje, je BLOCKBREAK. Nedvomno bo v veliko pomoč vsem, ki se poslužujete blokov na omenjen način. Ukaz omogoča uporabo opcije WIPEOUT, kot tudi BREAK:

Slika zgoraj: uporaba različnih podopcij ukaza BLOCKBREAK

 

ROTACIJA »VIEWPORT«-A

Čeravno se sliši neverjetno, smo omenjeno opcijo tekom evolucije programske opreme nekako »izgubili« in s tem povzročili sive lase prenekateremu uporabniku. Opcija rotacije VIEWPORT-a se s paketom izboljšav SP1 vrača.

Sliki zgoraj: ROTATE VIEWPORT

 

DOCUMENTNI ZAVIHKI (TABS)

Že res, da smo v preteklih različicah lahko dodajali nove dokumente preprosto s klikom vsem dobro poznane ikone »+«, a to ni vse, kar zna omenjena funkcija iz prihajajočega paketa izboljšav.

Po »novem« bo  mogoče številne odprte dokumente tudi mnogo hitreje zapirati. V ta namen so namreč razvijalci meni, ki se pojavi ob kliku desne miškine tipke medtem ko se slednja nahaja nad dokumentnim zavihkom, opremili še z dodatnimi opcijami:

Sliki zgoraj: meni v aktualni različici  2020, ter meni v verziji 2020 SP1

 

Ob tem nas bodo »po novem« dokumentni zavihki tudi opozarjali na to, kateri izmed odprtih dokumentov še niso shranjen. Na teh zavihkih se bo ob naslovu dokumenta pojavila še majhna opozorilna zvezdica:

 

 

Posodobitve ni deležen le dokumentni zavihek. Prenovili so tudi t.i. LAYOUT zavihke. Slednje lahko s  prihodom prvega paketa izboljšav SP1 za verzijo 2020 dodajamo preprosto s klikom ikone »+«, kot to sicer počnemo pri odpiranju novih dokumentov. Še več: obstaja celo seznam vseh LAYOUT zavihkov, do katerega se je mogoče dokopati s klikom nove ikone (glej spodaj):

Slika zgoraj: prenovljen vmesnik LAYOUT

 

DIGITALNO PODPISOVANJE DOKUMENTOV

Digitalno podpisovanje dokumentov postaja čedalje pogostejša zahteva in uporabniki CAD programskih rešitev pri temu nismo prav v ničemer izvzeti. S paketom izboljšav SP1, je to seveda omogočeno:

Slika zgoraj: ukaz se zaganja iz WIN menija START

 

Seveda zna aplikacija ob samem podpisovanju dokumentov tudi preverjati veljavnost prejetih digitalnih podpisov.

ZAKLJUČEK

Paket izboljšav prinaša veliko več, kot smo v tem članku uspeli razkriti. Izboljšano je tiskanje rastrskih slik, odpravljenih je bilo veliko število hroščev, kot je posledično bila dodatno izboljšana tudi uporabniška izkušnja.

Glede na to, da je paket izboljšav (kot smo tega obstoječi uporabniki CAD programske opreme ZWCAD že vajeni) povsem brezplačen, se ga zagotovo splača naložiti.

Zagotovo to ne bo zadnji paket izboljšav in le veselimo se lahko novosti, ki jih bomo v prihodnjih izdajah lahko uporabljali.

Koliko je programskih rešitev, ki bi uporabnikom ob brezplačnih izboljšavah brezplačno nudile še povsem nove funkcije in rešitve? Pri permanentnih licencah?

PRIPOROČILO

Res je: »Vsak cigan svojega konja hvali«. A je v primeru CAD programske opreme ZWCAD 2020 SP1 to izredno lahko.

CAD programska oprema ZWCAD 2020 SP1 nudi zdaleč najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno, o čemer se lahko prepričajte sami. Spodaj omogočamo snetje testne licence, ki bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje nekaterih funkcij onemogočeno.

PRENOS

Za vsa vprašanja in izdaje nadalje povsem ne zavezujočih ponudb, smo Vam rade volje na razpolago. Pridružite se tisočim zadovoljnih slovenskih uporabnikov in preizkusite novo različico izjemne CAD programske opreme ZWCAD še danes.

OPOMBA

Če se zanimate za programske dodatke, namenjene gradbeništvu in arhitekturi, strojništvu, elektrotehniki, BIM, ipd., nas prosimo pokličite da Vam predstavimo še te – se zagotovo splača.

 

Želimo Vam veliko zadovoljstva, ter obilo uspehov pri uporabi nove CAD programske opreme.

 

Vaša ekipa ZWCAD SLOVENIA