ZAKLJUČEK SEJMA K 2019,

ter VEČNA DILEMA

ZAKLJUČEK SEJMA K 2019, ter VEČNA DILEMA
23. 10. 2019 Andrej

POVZETEK IN OCENA

Düsseldorf, Nemčija. Prizorišče najpomembnejšega sejma s področja plastične industrije, K 2019.

Letos smo del tega bili tudi mi, na kar smo izjemno ponosni. Najboljšo CAE programsko opremo s področja simulacij postopkov brizganja plastike MOLDEX3D R17, smo predstavljali globalni javnosti, ki je informacije izjemno dobro sprejemala.

Trend uvajanja CAE tehnologij eksponentno raste, kar je na letošnjem »K«-ju bilo več kot le očitno.

Na prizorišču MOLDEX3D praktično ni bilo minute prostega časa. Vse od otvoritve 16. oktobra, do zaključka 23. oktobra, so se na prizorišču izmenjevale skupine obiskovalcev, ki so navdušeno spoznavale novosti in rešitve CAE programske opreme MODEX3D R17.

Za nekatere je predstavljala naša predstavitev prvo srečanje s tovrstnimi rešitvami, medtem ko so izkušeni uporabniki konkurenčnih rešitev z zanimanjem spremljali naprednejše funkcije paketov MOLDEX3D, katerih pri obstoječi programski opremi preprosto ni mogoče najti 😉

CENE KLJUB VELIKEMU ŠTEVILU NOVOSTI IN IZBOLJŠAV, OSTAJAJO NESPREMENJENE

Prijetna informacija za obstoječe in bodoče uporabnike profesionalne CAE programske opreme MOLDEX3D je, da bodo cene še naprej ostale na sedanjem nivoju. Koncem leta se bo spremenila le cena vzdrževanja, ki se bo iz sedanjih 15% dvignila na 18%. A tudi tej spremembi se bo mogoče ogniti V primeru, da se programska opreme naroči še v tem letu. Na ta način si uporabnik lahko zagarantira obstoječo ceno vzdrževanja za kar pet let.

IZJEMNI PLAČILNI POGOJI

CAE programska oprema že po definiciji sodi v višji cenovni razred in je kot takšna za mala in srednje velika podjetja praktično nedostopna. Tako je vsaj pri konkurenčni programski opremi. Ob tem se cenovna in licenčna politika konstantno spreminjata, s čimer se uporabniška izkušnja le še dodatno slabi.

V kontrast povedanemu, je MOLDEX3D na občutljivem področju cen in plačilnih pogojev nadvse razumevajoč in uporabniku prijazen.

Cene so v primerjavi s konkurenco sicer primerljive, a je zato plačilna politika toliko ugodnejša. Programsko opremo je mogoče naročiti po tako imenovanem RTO sistemu, kjer uporabnik programsko opremo prejme takoj, odplačuje pa jo tri leta, povsem brezobrestno, ter pri tem prejema letne nadgradnje povsem brezplačno.

Strošek nakupa se tako porazdeli na tri leta, pri čemer so tri letne nadgradnje brezplačne, ohrani pa se cena vzdrževanja in sicer za naslednjih pet let. Zelo pošteno.

OCENE OBISKOVALCEV

Sodeč po obsežnem seznamu podjetij, ki želijo MOLDEX3D podrobneje spoznati, je ocena nič manj kot odlična. Sicer pa se temu ne gre čuditi, če upoštevamo potrebe in zahteve v tej industriji.

MOLDEX3D lahko v veliki meri odpravi nepravilnosti, še preden do njih dejansko pride, s čimer uporabniku prihrani veliko časa, ugibanja, frustracij, ter s tem povezanih stroškov in neprijetnosti.

Za vse, ki se sejma niste uspeli udeležiti, smo pripravili krajšo predstavitev izjemne CAE programske rešitve MOLDEX3D, katero smo na Vaših vsakdanjih primerih pripravljeni predstaviti pri Vas na Vašem podjetju.

Predstavitev ne bo vzela več od ure Vašega cenjenega časa, za kar pa smo prepričani da se bo izkazalo za eno Vaših boljših naložb.

Podoživite utrip letošnjega »K«-ja, ter nas povabite na brezplačno in nadalje povsem neobvezujočo  predstavitev CAE programske opreme MOLDEX3D R17, z bogatim promocijskim materialom, ter polno funkcionalnimi testnimi licencami. 

 

VEČNA DILEMA

UPORABLJATI 2D, ALI 3D CAD REŠITVE?

Kot uporabnik CAD programske opreme, ste se nedvomno tudi sami že kdaj vprašali, ali morda ni že čas, da povsem preidete na 3D rešitve? Zakaj še uporabljati 2D programsko opremo, če nudi 3D tehnologija toliko več?

Ob tem se mnogi pogosto soočajo še z vprašanjem, kaj točno opredeljujemo z »3D« programskimi rešitvami? Mar rešitve kot so AutoCAD, ZWCAD, ipd., ne nudijo podpore 3D načrtovanju / konstruiranju?

Zmeda je do neke mere logična, saj se skozi čas ločnica med klasičnimi in 3D CAD rešitvami čedalje bolj briše. Če smo še pred časom »prave« 3D rešitve ločevali po njihovi zmožnosti modeliranja zahtevnejših prostorskih geometrij, zmorejo slednje v omejenem obsegu dandanes tudi klasične CAD rešitve. Vendar je poudarek na »omejenem obsegu«.

PRAVO ORODJE ZA PRAVO DELO

Tako 3D kot 2D rešitve  imajo svoje prednosti in slabosti. 2D rešitve nudijo hitro in enostavno generiranje 2D dokumentacije, kot so načrti, skice, ipd., medtem ko 3D rešitve preko digitalnih modelov omogočajo hitro generiranje različnih pogledov, detajlov, prerezov, ipd., a je predpogoj izdelan digitalen model.

Slednje je lahko v primeru potrebe po eni sami informaciji velik problem, ki ga 2D orodje reši veliko hitreje in ceneje. Pri 2D rešitvah hitro generiranje prerezov, pogledov, detajlov, ipd., seveda ni mogoče, pogost problem pa predstavlja tudi sama vizualizacija predmeta dela, katerega pa 3D orodja zmorejo z lahkoto.

Kaj torej uporabiti? 3D ali 2D rešitev?

ODGOVOR JE: »OBOJE«

2D rešitve so že po definiciji cenejše in manj zahtevne.  Od zahtevnejše in dražje 3D programske opreme bi lahko prejemale 2D projekcije, katere bi nadalje po potrebi urejale, dopolnjevale, tiskale, ipd. Sobivanje obeh aplikacij vodi v nedvomno boljše in stroškovno učinkovitejše poslovanje.

Seveda pa se pri tem pojavi vprašanje kompatibilnosti med obema rešitvama, saj le redki razvijalci nudijo lastne rešitve tako na 2D kot tudi 3D področju.

KOMBINACIJA ZWCAD/ZW3D

Modelirati v sodobnem, profesionalnem modelirniku, ter delo nadaljevati v znanem CAD okolju je nekaj, kar nudi kombinacija programskih rešitev ZW3D in ZWCAD. Omenjeni aplikaciji sta produkta istega razvijalca (ZWSOFT) in sta medsebojno 100% kompatibilni.

ZGORAJ: NEPOSREDEN PRENOS GEOMETRIJE IZ 3D MODELIRNIKA (ZW3D) V KLASIČNO CAD OKOLJE (ZWCAD)

Podrobnejši opis zadnje različice najboljše AutoCAD alternative ZWCAD, najdete na sledeči povezavi:

ČLANEK

Podrobnejši opis prihajajoče verzije profesionalnega 3D modelirnika ZW3D, najdete na sledeči povezavi:

ČLANEK

Aplikaciji lepo sodelujeta, tako da poteka izmenjava datotek gladko, ter brez težav in izgub. Skupaj predstavljata idealno kombinacijo, ki ni le prijazna do uporabnika, pač pa tudi do njegove denarnice.

Prepričajte se sami in še pravočasno oddajte zahtevek za nadalje povsem neobvezujočo ponudbo.

AKTUALNE AKCIJE

NAKUP CAD PROGRAMSKE OPREME ZWCAD 2020

Pri nakupu licenc katerekoli različice CAD programske opreme ZWCAD, omogočamo triletno vzdrževanje omenjenih licenc po kar 50% nižji ceni! Za podrobnosti nas kontaktirajte še pravočasno.

NAKUP 3D MODELIRNIKA ZW3D 2020 (PREDNAROČILO)

Pri nakupu licenc katerekoli različice 3D CAD/CAM programske opreme ZW3D 2020, omogočamo nakup slednjih s kar 15% popustom, ter brezplačnim prehodom na prihajajočo različico 2020.

ZA ZAKLJUČEK ŠE DVA PROGRAMSKA DODATKA ZA CAD PLATFORMO ZWCAD 2020

 

EPLANT® (PIPING)

Področje modeliranja zahtevnejših cevovodnih sistemov je v slovenskem prostoru zaupano cenovno zajetnim programskim rešitvam tipa PLANT 3D ipd.,  katere pa uporabnika čedalje pogosteje silijo v iskanje alternativnih rešitev. 

 

Predstavljamo rešitev, ki sliši na ime »EPLANT« in se v kombinaciji s CAD programsko platformo ZwCAD odlično obnese.

EPLANT – MODELIRANJE IN IZRIS ŠE TAKO ZAHTEVNE  INFRASTRUKTURE

EPLANT je zasnovan kot programski dodatek, kar pomeni, da za svoje delovanje nujno potrebuje gostujočo CAD platformo. Kot CAD platforma lahko služita le AutoCAD in ZwCAD, saj preostalih CAD platform EPLANT ne podpira.

Pri vprašanju, kako se aplikacija obnese v primerjavi z Autodesk rešitvijo PLANT 3D, so razvijalci razložili:

»EPLANT, v primerjavi z PLANT 3D, nudi uporabniku veliko dopadljivejšo rešitev, saj 3D objekti ne zavzamejo toliko pomnilnika, kot ga v okolju PLANT 3D. Uporabniška izkušnja je veliko boljša, povsem brez nepotrebnih frustracij, aplikacija pa gladko teče tudi na šibkejših sistemih«.

Video predstavitev ZwCAD programskega dodatka EPLANT:

Žal je predstavitev v španskem jeziku, a je sama aplikacija prevedena tudi v angleški jezik, kakor je v angleščino prevedena tudi vsa dokumentacija. Slednja je precej obsežna, ter kot takšna nudi uporabniku dovolj informacij za hitro osvajanje vsebin in veščin za delo v omenjenem okolju. Vsebine so podane v pisni obliki, kot tudi v obliki video tutorjev.

 EPLANT je modularna rešitev, sestavljena iz treh ločenih modulov

 • EPLANT-Piping

  3D načrtovanje cevovodnih sistemov z samodejnim generiranjem 2D načrtov, izometričnih projekcij, ter materialnih popisov.
 • EPLANT-P&ID Izdelava in urejanje procesnih diagramov oz. shem. 
 • EPLANT-STH Konstrukcije, kabelski kanali in HVAC

 

EPLANT je bil zasnovan na podlagi zahteve uporabnikov po kar čim preprostejši rešitvi za konstruiranje cevovodnih sistemov, ter tako nudi enostaven in pregleden namestitveni postopek, kakor tudi uporabniku prijazno programsko okolje, v katerem je modeliranje še tako zahtevne infrastrukture rutinsko opravilo, ki ne pušča neprijetnega pookusa. Za podrobnosti nas kontaktirajte še pravočasno.

SPATIAL MANAGER 6 FOR ZWCAD 2020

 

 

 

 

Izjemno orodje za delo z geoprostorskimi statističnimi podatki, ki teče na AutoCAD oz. ZwCAD platformi, je že na voljo v novi različici, ver. 6.00.

Vsem zainteresiranim nudimo možnost testiranja BETA verzije, s čimer si bo ob samem ogledu novosti, mogoče omenjeno rešitev zagotoviti pod izjemno ugodnimi pogoji. Ob ugodni ceni same CAD platforme (ZwCAD 2020), bo učinek tako več kot le zadovoljiv. Gre namreč za kombinacijo dveh visoko-kvalitetnih programskih rešitev.

Spatial Manager je edino programsko orodje, s tako bogatim naborom rešitev za uporabnike geografskih informacij, prostorskih podatkov, ter kartografije.

Video predstavitev programske rešitve Spatial Manager (novosti verzije 6.00):

Dodanih je bilo več orodij za urejanje, vizualizacijo, navigacijo, ter izboljšavo vsega povezanega z risanjem, sinhronizacijo, ter izbiro elementov dokumenta:

 • Izbiranje elementov in navigacijskih orodij
 • Urejanje podatkov in stolpcev
 • Razvrščanje stolpcev
 • Razvrščanje podatkov po stolpcu
 • Samodejno nastavljanje širine stolpca
 • Neposreden izvoz v datoteke CSV, TXT itd.
 • Večtočkovna mreža

 

BREZPLAČNA TESTIRANJA IN NAGRADE

Kot rečeno, omogočamo testiranje še neizdane verzije in sicer je namestitveno datoteko mogoče sneti in naložiti s klikom spodnje povezave:

SPATIAL MANAGER PRENOS

Za testiranje programskega dodatka Spatial Manager 6, boste predhodno potrebovali naloženo CAD aplikacijo ZwCAD 2020.

»Vaša mnenja nas zelo zanimajo, zato bomo veseli vsake povratne informacije, ki jo boste z nami delili. Med prispelimi povratnimi informacijami bomo prvih pet najkonstruktivnejših nagradili z brezplačnimi licencami omenjene programske rešitve«.

JURANČIČ Andrej, direktor

 

Želimo Vam kar se da prijeten in uspešen dan.

 

Ekipa ZWCAD SLOVENIA