CAD PROGRAMSKA OPREMA, PISANA NA KOŽO UPORABNIKA – ZWCAD™ 2021/22

NIKAKOR NE SPREGLEJTE AKCIJE OB ZAKLJUČKU ČLANKA!

CAD PROGRAMSKA OPREMA, PISANA NA KOŽO UPORABNIKA – ZWCAD™ 2021/22
9. 4. 2021 ZWCAD Slovenija

 

Najboljša AutoCAD® alternativa ZWCAD™, zadnja leta pa kar prva izbira prenekaterega uporabnika, iz leta v leto le še pridobiva na popularnosti. Pri tem ne gre za nikakršno naključje, pač pa za dobro premišljeno strategijo razvijalcev CAD programske opreme ZWCAD™.

 

Z »RAMO OB RAMI« Z AUTOCAD-OM

 

ZWSOFT, razvijalec CAD programske opreme ZWCAD™, trgu že od samega začetka nudi programsko rešitev z AutoCAD®-u primerljivo uporabniško izkušnjo, z identičnim programskim okoljem, a z dopadljivejšo obliko licenciranja, z neprimerljivo nižjo nabavno ceno, z občutno nižjimi stroški vzdrževanja,…, ob tem pa programska rešitev gladko teče tudi na manj zmogljivih osebnih računalnikih.

CAD dokumente je mogoče povsem brez težav izmenjevati med obema vodilnima CAD aplikacijama, uporabniku pa v primeru zamenjave aplikacije ni potrebno izgubljati časa s privajanjem, saj sta programski okolji (vključno z ukazi) povsem identični:

Zgoraj: programsko okolje ZWCAD™ 2021

Zgoraj: programsko okolje AUTOCAD 2021

Še več: medsebojna kompatibilnost sega celo na področje LISP programov, nastavitev, VBA programčkov, in še …

 

100% KOMPATIBILNOST

 

Ko govorimo o kompatibilnosti, seveda najprej pomislimo na kompatibilnost DWG formata. Za kompatibilnost slednjega jamčimo, kar pomeni, da je dokumente ustvarjene v okolju AutoCAD® mogoče povsem brez težav odpirati, urejati in shranjevati znotraj okolja ZWCAD™ in obratno. Ob DWG formatu nudi ZWCAD™ podporo še formatom DWT, DXF, PDF, PNG, JPG, ECW, …

DOWNLOAD

BREZPLAČNI PAKETI IZBOLJŠAV …

 

Uporabniki CAD programske opreme ZWCAD™ ob nakupu ne prejmejo zgolj trenutno aktualne različice, pač pa tudi vse posodobitve (t.i. SP pakete), ki izidejo v času enega leta.

SP paketi vsebujejo konkretne izboljšave, odpravljajo morebitne programske hrošče, nudijo nove funkcije in ukaze, ter nakupljeno CAD programsko opremo občutno izboljšajo. Za uporabnike seveda povsem brez kakršnegakoli doplačila.

Trenutno aktualna verzija ZWCAD™ 2021 je v teh dneh prejela že drugi tak paket izboljšav (SP2), o katerem bomo podrobneje govorili v nadaljevanju.

 

UNIKATNE FUNKCIJE CAD PROGRAMSKE OPREME ZWCAD™

 

Čeravno okolje CAD aplikacije ZWCAD™ v osnovi nudi vsa risarska orodja kot jih poznamo npr. pri AutoCAD®-u, ima ob tem še dodatna, unikatna orodja. Slednja znajo delo še dodatno olajšati oz. pohitriti. Tukaj velja še posebej omeniti orodja kot so: Smart Mouse, Smart Select, Smart Voice, File Compare, ipd …

 

SMART MOUSE

 

V času, ko šteje vsak miškin klik ter vsak gib, so rešitve tipa SMART MOUSE še kako dobrodošle.

SMART MOUSE omogoča zagon ukazov zgolj z uporabo miške. V naprej določen gib sproži točno določen ukaz znotraj samega CAD okolja.

SMART VOICE

 

Mobilne naprave, sposobne pregledovanja CAD dokumentov, niso prav nobena novost. Pregledovanje CAD dokumentov na tovrstnih napravah pa je lahko sila neprijetno, predvsem pri prebiranju besedil. Slednja lahko enostavno zamenjamo ali dopolnimo z zvočnimi zapisi, kateri se enostavno integrirajo v sam CAD dokument.

SMART SELECT

 

Zahtevnejši izbori se CAD okoljih izvajajo z uporabo filtrov in kriterijev. Uporaba le teh zna biti v določenih primerih precej zapletena.

SMART SELECT opravilo izvede na izjemno enostaven in hiter način, katerega se uporabnik ne rabi učiti.

 

DOMISELNE REŠITVE

 

ZWCAD™ že vse od nastanka v programsko okolje vnaša določene funkcije, katere bomo pri konkurenci iskali zaman. Tako je npr. že v osnovno CAD okolje mogoče vnašati orto-posnetke s pomočjo koordinatnih datotek, za kar bi sicer potrebovali kak programski dodatek (GIS).

Pregledovanje odprtih dokumentov je urejeno preko posebnega uporabniškega vmesnika in je zato tovrstno opravilo znotraj okolja ZwCAD™ mnogo enostavnejše, kot pa smo tega vajeni pri ostalih CAD rešitvah. Izmenjava dokumentov je preko mobilne aplikacije CAD POCKETS in številnih oblačnih storitev pravi užitek, ter še …

 

INTEGRIRAN RENDERIRNIK

 

ZWCAD™ v svojih zadnjih različicah naredil veliko prav na področju vizualizacije. Sem gotovo spada tudi integriran renderirnik, ki je za razliko od konkurenčnih rešitev izjemno enostaven za uporabo, rezultati pa so lahko nadvse dopadljivi.

Področje vizualizacij je vsak dan pomembnejše. Če smo do pred kratkim še bili zadovoljni z 2D prezentacijo končnega izdelka, je danes vse drugače. Želimo si foto-realističnih predstavitev, kjer lahko vidimo končni izdelek v zavidljivih detajlih. K temu bistveno pripomore profesionalno okolje za renderiranje, ki je integrirano v samo CAD okolje aplikacije ZWCAD™. Prikaz 3D objektov še nikoli niso bili tako realistični. Profesionalcem s področja vizualizacij nudimo rešitev KEYSHOT, ki odlično deluje tudi v navezi s CAD programsko opremo ZWCAD™.

Več o profesionalnem renderirniku KEYSHOT, je mogoče prebrati s klikom spodnje povezave:

 

PODPORA RAZVOJNIH OKOLIJ (IDE)

 

Za razliko od AutoCAD®-a, ne bo ZWCAD™ nikoli umaknil katere izmed integriranih razvojnih okolij. Tako bo še naprej mogoče zaganjati programe, spisane v katerem izmed sledečih programskih jezikov: LISP, VBA, ZDS, ZRX in .NET.

Omenjeno omogoča kreiranje bolj ali manj kompleksnih programskih dodatkov, ki lahko delo drastično pohitrijo oziroma poenostavijo, včasih pa celo povsem avtomatizirajo.

Spodnji primer omogoča hipno pridobivanje izpisov izhodišč narisanih krožnic in sicer v točno določenem formatu. Spisati enostaven generator NC kode je torej povsem mogoče, tudi za sicer povsem vsakdanjega uporabnika:

Enostavna programska koda, kreirana znotraj CAD aplikacije ZwCAD™ 2021 (IDE VBA), je bila spisana v slabih 10 minutah, medtem ko je prihranek v času pri uporabi kode znašal več ur. Seveda je program mogoče uporabljati znova in znova, pri čemer se učinki multiplicirajo.

DOWNLOAD

 

POVEZAVA Z 3D MODELIRNIKOM ZW3D™

 

Dandanes je povezovanje sorodne programske opreme zelo zaželeno. Problem je v tem, da omenjeno le redko zares deluje. Izmenjava dokumentov med različnimi aplikacijami se pogosto konča z razočaranjem, saj je rezultat tovrstnih izmenjav pogosto povsem drugačen od pričakovanega.

Ni pa prav nobenega razočaranja pri izmenjavi dokumentov med CAD aplikacijo ZWCAD™ in 3D CAD/CAM modelirnikom Zw3D™. V ta namen lahko model v okolju ZWCAD™ shranimo v formatu Z3 in ga nato brez težav odpremo v okolju ZW3D™. Seveda deluje zadeva tudi v obvratni smeri, kjer lahko dokumente v okolju ZW3D™ shranjujemo v format DWG, katerega nadalje zlahka urejamo v CAD okolju ZWCAD™.

Več o profesionalnem 3D modelirniku ZW3D, je mogoče najti s klikom spodnje povezave:

 

NEPREKOSLJIVA UPORABNIŠKA PODPORA …

 

Za razliko od konkurence, nudi ZWCAD™ izjemno uporabniško podporo.

Slednja je v osnovi že vključena v nabavno ceno same programske opreme. Uporabnik tako ni nikoli prepuščen samemu sebi. Komunikacija z uporabnikom lahko poteka preko telefonske povezave, e-pošte, ali pa se tehnik z uporabnikovim namizjem preprosto poveže na daljavo, kar je sprejemljivo celo v sedanjih, nadvse  nenavadnih razmerah.

Za nekoliko manj vešče uporabnike so na voljo izjemno učinkoviti tečaji usposabljanja (uvodni in nadaljevalni), katerih se je v času pandemije prav tako mogoče udeležiti na daljavo.

 

ČISTI RAČUNI – DOBRI PRIJATELJI

 

»Clara pacta, boni amici« ali »Čisti računi, dobri prijatelji«, je znan rek ki se skozi čas le še potrjuje.

Verjetno ni potrebe po navajanju očitnega: vsi še predobro vemo, kaj smo doživeli po letih uporabe najbolj razširjene CAD programske opreme: sprememba oblike licenciranja, nabavne cene in plačilnih pogojev, krčenje pravic, … Zares vsega obžalovanja vredno.

A nič zato. Z dobro prakso lahko nemoteno nadaljujemo in sicer z uporabo CAD programske rešitve ZWCAD™. Slednja na prvo mesto postavlja uporabnika in njegove potrebe / želje, ter prav zaradi tega beleži rekordne prodaje prav v času, ko konkurenca beleži vse večje izgube.

 

KAKO NAJLAŽJE DO LICENCE?

Do licence v petih korakih:

 

  1. Snetje in testiranje programske opreme (nudimo opcijo brezplačnega testiranja CAD programske opreme. Testna različica bo nudila polno funkcionalnost za določen čas, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno).
  2. Vloga zahtevka za prejem brezplačne in nadalje povsem neobvezujoče ponudbe (slednjo lahko oddate preko e-pošte ali pa preprosto pokličete na tel. št.: (2) 471 12 40, vsak delavnik od 8:00 – 16:00 ure).
  3. Oddaja naročila (pri čemer je potrebno posebej opredeliti število potrebnih licenc, različico CAD programske opreme (Standard, Professional, Mechanical), tip licence (mrežna / samostojna), ter tip zaščite (USB, SoftKey).
  4. Prejem paketa (pošiljko uporabniki prejmejo najkasneje v roku osmih dni po oddaji naročila. Paket zraven programske opreme, licenčnih podatkov, ter marketinškega materiala,  vsebuje tudi fakturo, katero je potrebno poravnati v roku osmih dni po prejemu paketa).
DOWNLOAD

 

KAKO JE Z VZDRŽEVANJEM PROGRAMSKIH LICENC?

 

Za vzdrževanje programske opreme ZWCAD™ je potrebno skleniti vzdrževalno pogodbo. Slednja pa ni nujna. Kljub nesklenjeni vzdrževalni pogodbi je programsko opremo (po največ treh letih uporabe) še vedno mogoče nadgraditi na aktualno verzijo.

 

TRENUTNE AKCIJE?

 

Za omejen čas omogočamo vsem naročnikom CAD programske opreme ZWCAD™ 2021:

 

  • brezplačen prehod na verzijo 2022 (ob izidu le te), torej dve verziji za ceno ene;
  • dodatno (300-dnevno) licenco za delo od doma, seveda brez kakršnegakoli doplačila;
  • dodatni popust za lažjo odločitev.

 

Prednosti uporabe CAD programske opreme ZWCAD™ je torej zares veliko.

Naše CAD programske rešitve z velikim zadovoljstvom predstavimo tudi na Vaši lokaciji – povsem brezplačno in brez kakršnihkoli nadaljnjih obveznosti. Pokličite nas, da se dogovorimo za primeren termin in vse zgoraj omenjeno Vam rade volje predstavimo še v živo – v teh zapletenih časih seveda le na daljavo.

Za dodatna vprašanja smo rade volje na razpolago in sicer na tel. št.: (02) 471 12 40, ali pa nam preprosto pišite na: info@zwcad.si

 

Želimo Vam kar se da uspešen, predvsem pa zdrav dan.

Ekipa ZWCAD SLOVENIA