ZWCAD 2022 SP1 / ZW3D 2022

OB ŠTEVILNIH IZBOLJŠAVAH PRI OBEH PROGRAMSKIH REŠITVAH, SEDAJ ŠE POVSEM NOVO PODROČJE NAMENJENO GEODETOM, TER BREZPLAČEN CNC SIMULATOR

ZWCAD 2022 SP1 / ZW3D 2022
5. 10. 2021 ZWCAD Slovenija

 

 

 

 

 

 

Z dnem 29.09.2021 je na voljo prvi paket izboljšav, namenjen izjemni CAD programski rešitvi ZWCAD 2022. Ob številnih izboljšavah prinaša prvi paket izboljšav (SP1) še povsem nov zavihek, ARCGIS. Gre za dodatna orodja, namenjena geodetom. A gremo lepo po vrsti.

Predstavitveni video nove verzije CAD programske opreme, ZWCAD 2022:

NOVOSTI PAKETA SP1

Paketi izboljšav so v bistvu programske nadgradnje, katere uporabniki naših programskih rešitev prejemajo brezplačno.

ARCGIS

Tokratna programska nadgradnja (SP1) vsebuje številne izboljšave, ki so vse prej kot le kozmetični popravki. Kot že omenjeno, vsebuje paket izboljšav SP1 povsem nov programski zavihek z zbirko orodij namenjenih področju geodezije.

Le kdo še ni slišal za ArcGIS? Omenjena rešitev je sedaj integrirana v Professional različici CAD programske opreme ZWCAD 2022, ter se bo s časoma le še dopolnjevala.

Video predstavitev novega modula, ArcGIS:

NADGRAJEN UKAZ HATCH

Ne le da CAD aplikacija dokumente z obsežnimi šrafurami sedaj obdeluje mnogo hitreje, pač pa sta k samemu ukazu HATCH bili dodani dve pod-opciji in sicer »HATCH COLOR« ter »LAYER«. Oboje zna pri izdelavi šrafur priti še kako prav, da prihranka v času niti ne omenjamo.

IZBOLJŠANA UPORABNIŠKA IZKUŠNJA PRI UPORABI FUNKCIJ »SNAP« IN »TRACKING«

V določenih (in na srečo redkih) primerih, je v preteklosti prihajalo do težav pri pozicioniranju samega kurzorja nad določenimi entitetami risbe. Omenjenih težav s prihodom SP1 več ne bomo doživljali.

VRNITEV ODPISANIH

Za takšen naslov smo se odločili na podlagi že odpisane funkcije ARRAY. Slednja je bila namreč pred časom nadomeščena z istoimensko, a sodobnejšo izvedbo, ki pa vsem uporabnikom vendarle ni bila pisana na kožo. Razvijalci so prisluhnili želji uporabnikov, ter k zbirki orodij pridali še »CLASSIC ARRAY«

Zgoraj: »Classic Array«, kot ga poznamo iz zgodnjih verzij CAD aplikacije ZWCAD, kot tudi AutoCAD

 

Glede na to, da AutoCAD omenjenega kljub nagovarjanju svojih uporabnikov ni storil, lahko gesto le pohvalimo.

 NOVO PRIJEMALIŠČE »GEOMETRIC CENTER«

Zgoraj: dodatno prijemališče »Geometric center«

 

PREDOGLED PRI »WBLOCK«

Po novem bo mogoče BLOK pred shranjevanjem preveriti v predogledu, ki je na voljo pri uporabi ukaza WBLOCK:

Zgoraj: nov predogled pri ukazu WBLOCK

DOWNLOAD (ZWCAD 2022 SP1)

Omogočamo brezplačno testiranje najnovejše različice CAD programske opreme ZWCAD 2022 SP1. Testna različica bo nudila polno funkcionalnost za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno.

Namestitveno datoteko si je mogoče prenesti s klikom spodnje grafike:

DOWNLOAD

OBVESTILO

Obstoječe uporabnike CAD programske opreme ZWCAD obveščamo, da bo triletne vzdrževalne pogodbe mogoče sklepati le še do konca leta 2021. Za podrobnosti nas prosimo pokličite na 02 471 12 40, ali nam pišite na info@zwcad.si

Želimo Vam veliko zadovoljstva in uspehov pri uporabi naše profesionalne CAD programske opreme, ZWCAD 2022.

 

ZW3D 2022 + CNC SIMULATOR (GRATIS)

 

 

Nobena skrivnost ni, da smo slovenski uporabniki pri izbiri programske opreme precej konservativni. Veliko raje posegamo po že uveljavljenih rešitvah, čeravno nas te veliko stanejo in nas tudi sicer čedalje bolj spravljajo v nejevoljo, kot pa da bi se odločili za cenovno ugodnejše, a nekoliko manj poznane rešitve.

Zmogljiv 3D modelirnik ZW3D, že dolgo več ni le novinec na trgu. Te vse-v-enem (AIO) rešitve se poslužuje čedalje več slovenskih podjetij, saj kljub globalnim spremembam v licenciranju programske opreme, še vedno ohranja permanentne licence, ter dopadljivo vzdrževalno politiko.

Trenutno aktualna verzija ZW3D 2022 ima resnično kaj pokazati. Že v osnovi nudi orodja, katera je pri konkurenčnih produktih potrebno dokupovati ločeno. Vsebuje integrirano okolje za samo-učenje (Show-N-Tell), kar proces osvajanja prepotrebnega znanja za uspešno delo izjemno pospeši.

KOMPATIBILNOST S PREOSTALIMI REŠITVAMI … (CAD)

Vprašanje kompatibilnosti je še kako pomembno. Izmenjava dokumentacije med različnimi programskimi rešitvami je nuja in tudi tukaj nudi ZW3D veliko svobode. Pretvorba formatov ni noben problem.

HIBRIDNO MODELIRANJE (CAD)

Če se ukvarjate z načrtovanjem izdelkov z 3D CAD rešitvami, potem zagotovo poznate tehnologijo hibridnega modeliranja. Slednja združuje površinsko in trdno modeliranje v enem samem, enovitem sistemu. Običajno se uporablja za načrtovanje prototipov izdelkov ali konstrukcijsko zasnovo.

Zahvaljujoč inovativni tehnologiji hibridnega modeliranja, lahko uporabniki izvajajo površinske (SURFACE) operacije, neposredno na trdnih telesih (SOLID), kar predstavlja izjemo prednost pred modelirniki, ki tega ne omogočajo.

INTEGRIRAN CAM

Kot se za AIO rešitev spodobi, zajema paket ZW3D tudi številne CAM module, ki nudijo podporo mehanski obdelavi in sicer od 2 do 5 osno (struženje, rezkanje, razrez, žična in elektroerozija, … ).

ZMOGLJIVA SIMULACIJA CNC STROJA

Mnogi zamenjujejo simulacije poti orodij z simulacijami stroja. Slednje je v okolju ZW3D prisotno le kako leto, a se je že izkazalo za še kako zaželeno orodje. Da na stroju ne bo presenečenj, je določene operacije priporočljivo predhodno preveriti še z spodobnim simulatorjem.

Zgoraj: v okolje ZW3D integriran simulator CNC stroja

Predstavitveni video integriranega simulatorja CNC stroja:

IN ŠE …

Več informacij glede omenjenega 3D modelirnika je mogoče izvedeti tukaj:

https://www.zwcad.si/newsletter/16422

ČASOVNO OMEJENA AKCIJA – BREZPLAČEN CNC SIMULATOR

Zgoraj: Zmogljiv in nadvse priljubljen simulator CNC strojev, CNC SIMULATOR PRO

ZW3D sicer poseduje lasten CNC simulator, a je za zares zahtevne simulacije vendarle prezahteven.

Za omejen čas nudimo dodaten simulator CNC stroja, ki je nadvse enostaven za uporabo in je izvrstno orodje za simuliranje CNC obdelav. Primeren je tako za začetnike, kot tudi profesionalce.

Predstavljamo CNC SIMULATOR

 

Naročnikom programske rešitve ZW3D + CAM modul, ki bodo svoja naročila oddali do konca meseca oktobra 2021, bomo k naročilu brezplačno pridali še letno licenco simulatorja CNC stroja, CNC SIMULATOR PRO.

Zgoraj: Zmogljiv in nadvse priljubljen simulator CNC strojev, CNC SIMULATOR PRO

 

Za dodatna vprašanja smo rade volje na razpolago in sicer na tel. št.: (02) 471 12 40, ali pa nam preprosto pišite na: info@zwcad.si

 

Želimo Vam kar se da uspešen, predvsem pa zdrav dan.

Ekipa ZWCAD SLOVENIA