GTXRASTER CAD PLUS

FOR ZWCAD PROFESSIONAL 2023

GTXRASTER CAD PLUS
27. 10. 2022 Andrej Jurancic

 

Živimo v času vsesplošne digitalne preobrazbe. Praktično ni področja, ki bi ga tako ali drugače računalništvo ne dotaknilo. Digitaliziramo vse: Literarna dela, likovno umetnost, arhitekturo, kulturno dediščino, glasbo, človeške organe, poslovne modele, miselne vzorce …

Z analognimi 2D načrti je zgodba povsem enaka. Potrebno jih je digitalizirati. Jih konvertirati v katerega izmed CAD formatov. Le tako bodo lahko še naprej služili svojemu namenu. Edina alternativa povedanemu bi bilo ponovno risanje, kar pa nikakor ne bi predstavljalo racionalnega početja.

REŠITEV

Te dni smo prejeli programsko rešitev, spisano za CAD okolje ZWCAD PROFESSIONAL 2023, ki omenjena dela opravlja z odliko.

Programski dodatek sliši na ime GTXRASTER CAD PLUS in odlično deluje v tandemu z CAD platformo ZWCAD PRO 2023 (najboljšo AutoCAD alternativo na trgu).

Je cenovno ugoden, ter izjemno zmogljiv, konverzijo pa uspešno opravi v zavidljivem času. Prihaja z obširnim uporabniškim priročnikom, ki uporabnika preko priloženih primerov hitro nauči vseh potrebnih veščin za hitro in kvalitetno digitalizacijo analognih dokumentov.

PRIMER

Klasičen 2D dokument v tiskani obliki skeniramo in shranimo v TIFF ali PDF formatu.

Zgoraj: skeniran 2D načrt

 

Rezultat je precej neberljiv, saj ob grafiki vsebuje številna mesta polna »umazanije«. To se pogosto primeri pri skeniranju starejših dokumentov.

OPOMBA: Za skeniranje dokumentov večjih formatov priporočamo obisk fotokopirnic, kjer imajo ustrezno strojno opremo in tovrstne usluge izvedejo hitro in cenovno ugodno.

Dokument je nato potrebno počistiti in pretvoriti v katerega izmed CAD formatov. Po možnosti kar v DWG. Za slednje poskrbi programski tandem ZWCAD PRO 2023, ter GTXRaster CAD PLUS.

Zgoraj: počiščen, ter v CAD entitete pretvorjen dokument

 

Tak rezultat je že mogoče nadalje urejati znotraj CAD aplikacije, ter entitete razčleniti po plasteh.

Zgoraj: urejen CAD dokument

 

Nov dokument smo uspeli pridobiti v fragmentu časa, potrebnega za ponovno risanje načrta v okolju CAD. Prihranki v času in denarju so znatni.

VABILO NA BREZPLAČNO PREDSTAVITEV / WEBINAR

V mesecu Novembru bomo organizirali spletno predstavitev (webinar) omenjene rešitve.

Vse zainteresirane vabimo, da se brezplačnega webinarja zanesljivo udeležite. Gostili bomo razvijalce, ki bodo rešitev na webinarju predstavili osebno.

Gre za razvijalce podjetja GTX Europe, Ltd. iz Velike Britanije, s patentiranimi programskimi rešitvami z omenjenega področja. Webinar bo torej potekal v angleškem jeziku, a bomo kot moderatorji pojasnila podajali v slovenskem jeziku.

Podrobnejše informacije glede webinarja pošljemo vsem, ki boste izkazali interes. Prijavo lahko posredujete preko spodaj objavljenega e-naslova oz. tel. številke.

Med udeleženci bomo ob zaključku webinarja naključno izbrali tri prejemnike 300 dnevnih CAD programskih licenc ZWCAD 2023 Professional, tri prejemnike bonov za 50% popust pri nakupu CAD programskih licenc ZWCAD 2023 Professional, ter GTXRASTER CAD PLUS.

Za podrobnejše informacije smo Vam rade volje na razpolago na tel. Št.: (02) 471 12 40, oziroma nam pišite na: info@zwcad.si

Se vidimo / slišimo na webinarju. Vljudno vabljeni!

 

Ekipa ZWCAD SLOVENIA

CAX, računalniško podprte tehnologije, d.o.o.
PE Prečna ulica 9b, 2000 MARIBOR, SLO, EU