ZA VSE, KI SI ŽELIMO MEHKEGA PREHODA IZ CAD NA BIM


BIM … BUILDING INFORMATION MODELING

 

Čeravno so BIM rešitve na trgu prisotne že leta, se zanje CAD uporabniki nekako težko odločamo. »Novost« skoraj praviloma dojemamo kot »nujno zlo«, zaradi česar s prehodom čakamo vse do zadnjega mogočega trenutka.

Smo nekako v podobni situaciji, kot so bili naši predhodniki pri prehodu iz risarskih miz na računalniško podprto konstruiranje (CAD). Na srečo se zadeve, katere sprva dojemamo kot dodatno obremenitev, kasneje pogosto izkažejo za nepogrešljive, kar trdno verjamemo, da se bo zgodilo tudi v primeru BIM tehnologije.

 

ZWSOFT, razvijalec CAD programske rešitve ZWCAD, je te dni omogočil integracijo omenjene CAD platforme z izjemno BIM rešitvijo ARCHLine.XP. Slednja je s svojimi kvalitetami prepričala celo uporabnike aplikacij, kot so REVIT, ARCHICAD, AUTOCAD, ipd.

Objavljamo kratko video predstavitev BIM rešitve ARCHLine.XP…

https://www.youtube.com/watch?v=btUe9vZA7Xw&list=TLGGaJdzE6VC7Y0yMzAzMjAyMw

… in ker smo v zadnji verziji dobili povsem nov renderirnik, si poglejmo še to:

https://www.youtube.com/watch?v=1EEf0ncWE8g

Integracija BIM rešitve z CAD platformo ZWCAD se izvede preko posebnega vtičnika, ki uporabnikom omogoča gladko preklapljanje / izmenjavo dokumentov med omenjenima aplikacijama. Programski dodatek, spisan za CAD okolje ZWCAD 2023 PRO, je mogoče sneti s spodnje povezave:

OPOMBA: programski dodatek lahko koristijo lastniki licenc ZWCAD, kakor tudi vsi ki omenjeno rešitve želite le testirati. V ta namen morate na računalniški sistem predhodno naložiti CAD aplikacijo ZWCAD. Spodaj objavljamo neposredno povezavo do namestitvene datoteke:

Testna različica ZWCAD 2023 PRO SP2 bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo določenim funkcijam delovanje onemogočeno.

 

Integracija CAD in BIM rešitve ohranja dosedanji način dela, kar se izdelave tlorisov tiče, saj le te uporabnik še naprej kreira v njemu znanem CAD okolju (ZWCAD, AutoCAD, …), medtem ko formiranje digitalnega (3D) modela prepušča BIM aplikaciji, ARCHLine.XP.

Tovrstno kolaboracijo je mogoče videti tudi v spodnjem predstavitvenem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=JK5xdrF_51Y

Seveda je ARCHLINE.XP veliko več. Je celovita BIM rešitev, ki prihaja v treh osnovnih inačicah:

 

 

In če ste še vedno v dvomih glede tega, ali ste pripravljeni na prehod, si oglejte spodnji video:

https://www.youtube.com/watch?v=l1o-QDOO2NY

 

Projekt v teku…

… in isti projekt ob zaključku:

 

ARCHICAD, REVIT, AUTOCAD…

 

Morda ste uporabnik kakšnega od konkurenčnih produktov, kjer vas licenčna ter cenovna politika spravljata ob pamet? ARCHLINE.XP nudi:

 

  • Cenovno ugodno, ter izjemno zmogljivo BIM rešitev;
  • Zavidljivo stopnjo kompatibilnosti s preostalimi BIM rešitvami;
  • Permanentne licence (ob nakupu preidejo v uporabnikovo last);
  • Prenosljive samostojne, ter mrežne licence;
  • Kvalitetno, prijazno, ter odzivno tehnično podporo;
  • Dopadljivo licenčno politiko;
  • Dopadljivo politiko vzdrževanja programske opreme;
  • Ter še…

 

KAJ O BIM PROGRAMSKI OPREMI ARCHLINE.XP MENI DOLGOLETNI BIM STROKOVNJAK

»As an architect, I started working with ArchiCAD 6.0, and later the office switched to Revit. I came across ARCHLine.XP in 2015, and I was quickly convinced that it is an easy to learn, full-fledged CAD-BIM program, which has no shortcomings compared to its competitors.«

»Kot arhitekt sem pričel delati z ArchiCAD 6.0, kasneje pa je biro prešel na Revit. Z ARCHLine.XP sem se prvič srečal leta 2015 in hitro spoznal, da je enostaven za učenje, popoln CAD-BIM program, brez pomanjkljivosti v primerjavi s tekmeci.«

– Jakob Judis, dipl. inž. arh., Norveška –

 

 

Nudimo opcijo brezplačnega testiranja BIM programske rešitve ARCHLINE.XP in sicer bo testna licenca nudila polno funkcionalnost za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno. Testno različico je mogoče sneti s spodnje neposredne povezave (ni potrebe po vpisu kakršnihkoli uporabniških podatkov):

 

Želimo Vam obilo zadovoljstva ob uporabi naših CAD / CAM / CAE / BIM rešitev.

Za podrobnosti nas pokličite na (02) 471 12 40, ali nam pišite na info@zwcad.si

 

Želimo Vam kar se da uspešen dan.

Ekipa ZWCAD SLOVENIA


Vaše povratne informacije nam bodo pomagale uporabniško izkušnjo še dodatno izboljšati. Že v naprej se zanje lepo priporočamo.

Hvala vam za vaše povratne informacije!