PO ZAGOTOVILIH NEODVISNE AMERIŠKE STROKOVNE REVIJE G2…

…je z letošnjo različico CAD programske opreme, ZWCAD™ prevzel prvo mesto med tovrstnimi programskimi rešitvami, ter tako prvič v zgodovini celo prehitel svojega vzornika, AutoCAD®.

Novica niti ne preseneča, če pomislimo koliko resursov v razvoj svoje CAD aplikacije vlagajo razvijalci (ZWSOFT). Samo v zadnjem letu so v razvojnem podjetju dodatno zaposlili preko 1.500 programerjev, kar se na kvaliteti in številu novih funkcij v omenjeni CAD aplikaciji še kako pozna.

Citiramo:

Pri ZWCAD SLOVENIA (CAX d.o.o.) smo BETA različico nove verzije prejeli že pred dobrim mesecem dni, tako da smo imeli dovolj časa, da se z novostmi dodobra seznanimo še pred odhodom na sejem v Hannovru (HANNOVER MESSE 2023), kjer so razvijalci z novostmi prihajajoče verzije prvič uradno seznanili tudi javnost.

KAZALO

Ker so tokratne novice nekoliko obširnejše in ker ne želimo zapravljati Vašega dragocenega časa, prilagamo trukaj kazalo za vse, ki bi jih utegnile zanimati le določene teme:

HANNOVER MESSE 2023
ZWCAD 2024 SNEAK PEEK
RAZLOG ZA VISOKO PRILJUBLJENOST MED UPORABNIKI
AKCIJA OB PROMOCIJI IZIDA NOVE VERZIJE
VOŠČILO OB PRVEM MAJU

HANNOVER MESSE 2023

 

Prve uradne predstavitve prihajajoče različice ZWCAD 2024 v Hannovru, smo se tako udeležili tudi mi.

Seveda smo se najprej pozdravili s partnerji, med katerimi je bilo to leto najti celo ustanovitelja in generalnega direktorja razvojnega podjetja ZWSOFT, g. Truman Du (v sredini – slika spodaj).

 

Spoznali smo tudi odgovornega direktorja prodaje za t.i. DACH območje, g. Jackman Rao. (Levo na sliki spodaj, skupaj z direktorjem podjetja CAX, d.o.o., g. Jurančič Andrejem).

Po zaslugi izjemnih rezultatov, je podjetju CAX d.o.o. (ZWCAD SLOVENIA), oziroma njegovemu hčerinskemu podjetju v Avstriji (ZWCAD AVSTRIJA), bilo zaupano trženje blagovne znamke ZWSOFT še na dveh evropskih trgih in sicer v Nemčiji in Švici, česar se v matičnem podjetju izjemno veselimo, a se hkrati zavedamo visokih pričakovanj in z njimi povezanih obveznosti.

Ob nagradi »TOP GROWTH AWARD«, prejeti v Budimpešti vsega par dni pred odhodom v Hannover, je to največje priznanje, kar smo ga prejeli v zadnjem času.

 

Tukaj je še ZWSOFT-ov uradni video zapis s sejma HANNOVER MESSE 2023:

 

ZWCAD 2024 SNEAK PEEK

Zelo nas veseli, da smemo trgu ponuditi doslej najboljšo verzijo izjemne CAD programske opreme, ZWCAD 2024. Čeravno globalno obstaja kar nekaj dobrih rešitev s področja CAD, se nobeni ni uspelo AutoCAD-u tako približati, kot prav ZWCAD-u, na kar smo izjemo ponosni.

Kar pri ZWCAD-u še posebej cenimo, je odločitev, da ničesar iz predhodnih verzij ne ukinjajo. Kvečjemu dodajajo.

Ta princip so prevzeli od AutoCAD-a, kjer so sčasoma od njega odstopili in s tem na široko odprli vrata konkurentom, a se je ZWSOFT iz tega nekaj naučil in podobne napake na veliko veselje vseh uporabnikov, zagotovo ne bo ponovil.

ZWCAD tako med ostalim še vedno nudi t.i. pametna orodja, ki so unikatna in brez katerih si prenekateri ZWCAD uporabnik ne more zamisliti normalnega dela…

SMART TOOLS

SMART MOUSE

 

V času, ko šteje vsak miškin klik ter vsak gib, so rešitve tipa SMART MOUSE še kako dobrodošle.

 

SMART MOUSE omogoča zagon ukazov zgolj z uporabo miške. V naprej določen gib sproži točno določen ukaz znotraj samega CAD okolja.

SMART VOICE

 

Mobilne naprave, sposobne pregledovanja CAD dokumentov, niso prav nobena novost. Pregledovanje CAD dokumentov na tovrstnih napravah pa je lahko sila neprijetno, predvsem pri prebiranju besedil. Slednja lahko enostavno zamenjamo ali dopolnimo z zvočnimi zapisi, kateri se enostavno integrirajo v sam CAD dokument.

SMART SELECT

 

Zahtevnejši izbori se CAD okoljih izvajajo z uporabo filtrov in kriterijev. Uporaba le teh zna biti v določenih primerih precej zapletena.

 

SMART SELECT opravilo izvede na izjemno enostaven in hiter način, katerega se uporabnik ne rabi učiti.

Opomba: testna licenca / verzija bo polno funkcionalnost nudila za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno.

Izboljšano je tudi področje transparentnosti …

IZBOLJŠANA PROSOJNOST OBJEKTOV …

Prosojnost CAD entitet postaja iz verzije v verzijo pomembnejša lastnost.  Razvijalci so ji v različici 2024 namenili posebno pozornost …

Nova različica CAD programske opreme ZWCAD 2024 omogoča uporabo prosojnosti tako v fazi risanja, kot tudi kasneje pri tiskanju. Postopek uporabe je povsem enak, kot pri AutoCAD-u.

NAPREDEN SHEET SET MANAGER

Med pomembnejše novosti verzije 2024 nedvomno sodi nadgrajena funkcija, SHEET SET MANAGER, ki uporabnikom omogoča hkratno pregledovanje, urejanje, risanje, arhiviranje več risb v enem samem vmesniku.

Se sprašujete, ali zadeva deluje na enak način, kot smo tega vajeni pri AutoCAD-u? Odgovor je: »Seveda«!

Zgoraj: Sheet Set Manager (Vsi projektni dokumenti so pregledno razvrščeni v paleti dokumentov)

Zgoraj: Sheet Set Manager (bogat nabor ukazov, ki ga nudi desni miškin klik)

Veliko risb vsebuje t.i. naslovni blok, ki vključuje informacije, kot so na primer: ime projekta, številko projekta, datum revizije, ter ime revizorja, ipd. V preteklosti, če ste želeli spremeniti informacije o naslovnem bloku na risbi, ste morali risbo odpreti, vnesti spremembe, ter risbo shraniti. Če ste želeli spremeniti informacije v več risbah, je to pomenilo toliko več dela. Sedaj lahko uporabniki z SSM informacije spreminjajo neposredno v samem vmesniku, ne da bi pri tem odpirali risbe. Omogočeno je paketno spreminjanje informacij v več risbah, če si le delijo ista polja.

Področje tabel, je s funkcijo TABLE v novi različici 2024 prav tako izjemno napredovalo. Novosti je toliko, da so za to področje izdelali kar nov ukazni trak:

TABLE

Uporabniki bodo odslej lahko poenotili slog tabele preprosto z uporabo MATCH CELL, dodajali bloke z BLOCK INSERTION, ter še… Po opravljenih nastavitvah tabele, bodo lahko nastavitve shranili kot predlogo za nadaljnjo rabo.

 

V ZWCAD 2024 je bistveno povečana učinkovitost operacij, kot so izbiranje, brisanje, premikanje, povečava in 3D modeliranje. V primerjavi s prejšnjo različico je aplikacija občutno hitrejša pri izbiri več predmetov na risbi, ter še posebej pri njihovem brisanju (glej video spodaj).

3D GRIPS

Naslednja novost različice 2024 je dodatno nadgrajena opcija t.i. 3D GRIPS. Uporabnikom omogoča preprosto urejanje 3D entitet in sicer tako, da povlečejo njihove t.i. značilne točke.

Geometrijske informacije 3D-modela se pri tem prikazujejo dinamično, njegove dimenzije pa se posodabljajo samodejno.

PODPORA TOČKOVNIM OBLAKOM

Oblak točk je sestavljen iz nabora 3D podatkov, pridobljenih iz velikega števila prostorskih točk, ki jih je mogoče pridobiti s 3D laserskimi (ali drugačnimi) skenerji. Oblakov točk se v glavnem poslužujemo pri geodetstvu, kartiranju, prenovi stavb, arheoloških raziskavah, ter drugih panogah.

Nova funkcija omogoča uvoz geometrijskih podatkov dotičnega 3D-objekta, kar predstavlja osnovo za nadaljnjo digitalno urejanje modela.

Trenutno funkcija podpira sledeče formate: RCS, RCP, E57, LAS, LAZ in PTS.

Primer uporabe točkovnega oblaka znotraj CAD okolja ZWCAD, ter kasnejšega sodelovanja z BIM programsko opremo ARCHLine:

 

Skladno z novimi funkcijami, se povečuje tudi sama potreba po hitrejšem procesiranju podatkov. V ta namen doslej ni bilo mogoče koristiti visokozmogljivih grafičnih kartic, ter strojnega pospeševanja grafike. Odslej bo to mogoče zahvaljujoč povsem novem grafičnem pogonu, na katerem sloni prihajajoča različica ZWCAD 2024:

AREA TABLE…

… sedaj tudi v okolju ZWCAD. Izračun kvadratur in njihov izpis v tabelah, še nikoli ni bil tako enostaven, natančen, ter hiter. Ponovno, povsem enako, kot smo tega vajeni v AutoCAD-u. Še ikoni sta si skoraj na las podobni.

Primer:

QUICK PROPERTY PANEL

Tako je. Odslej bomo (tako kot pri AutoCAD-u) lahko prejemali sprotne informacije o izbranem objektu. Slednje zna v številnih primerih priti še kako prav:

Seveda je tip in količino informacij mogoče prilagajati lastnim potrebam in željam:

FILE COMPARE

Sama funkcija je že dalj časa prisotna v CAD programski opremi ZWCAD, vendar so jo v verziji 2024 močno posodobili in nadgradili. Ne le to. Ukaz je sedaj dobil lasten trak.

PERSPECTIVE VIEW

Ortogonalne projekcije so sicer tiste, v katerih modeliramo, a je za boljšo predstavo pogosto priporočljivo uporabiti perspektivo. Slednja se, ob dodatnih funkcijah, vrača v verziji 2024.

NEW VIEW WIDGET

Preklapljanje med načini prikaza modela, je prav tako občutno izboljšano in sicer z novim vmesnikom, kjer je med projektiranjem mogoče kadarkoli klikniti željen izbor prikaza.

DYNAMIC BLOCKS / FLEXIBLOCKS

Popolno okolje namenjeno dinamičnim blokom, je končno tukaj. Prihaja v verziji 2024 in vključuje vsa orodja, ki jih v ta namen uporablja AutoCAD.

Orodja imajo enak naziv, ter grafično upodobitev (ikono), kot smo tega vajeni pri AutoCAD-u. Edino kar se razlikuje, je ime funkcije. Slednjo so pri ZWCAD-u poimenovali FLEXIBLOCKS, zaganja pa se seveda z istim ukazom kot v AutoCAD-u, BEDIT.

Dinamični bloki, kreirani v AutoCAD-u, se z lahkoto urejajo v okolju ZWCAD in obratno. Tudi na tem nivoju velja torej 100% kompatibilnost.

Novosti in izboljšav je še veliko. Mnogo preveč, da bi jih lahko vse omenili v tem članku. Zato bomo le še predstavili primerjalno tabelo za obe vodilni CAD aplikaciji:

 

Izjemna podobnost CAD aplikacije ZWCAD s programsko aplikacijo AutoCAD ni edina dobra lastnost, zaradi katere se za ZWCAD odloča čedalje večje število CAD strokovnjakov…

 

VISOKO PRILJUBLJENOST MED UPORABNIKI…

…gre pripisati predvsem uporabniku prijazni licenčni in plačilni politiki, izjemni podobnosti z okoljem AutoCAD®, sprejemljivi ceni, ter pošteni vzdrževalni politiki. ZWCAD namreč zagotavlja:

 • Permanentne licence (ob nakupu preidejo v uporabnikovo trajno last)
 • Samostojne in mrežne licence (ni nepriljubljenih imenskih licenc)
 • Prosto prenosljive licence (lahko se uporabljajo na poljubnem številu računalniških sistemov)
 • 24/7 uporabniško podporo (vključeno v nabavno ceno)
 • Proste nadgradnje tekom leta (številne izboljšave, ter novosti, katerih uporabniki ne potrebujejo plačevati)
 • Številni programski dodatki (strojništvo, arhitektura, gradbeništvo, elektrotehnika, gretje/prezračevanje, …)
 • 100% kompatibilnost s paketom Autodesk AutoCAD®
 • Unikatna pametna orodja (SMART)
 • Podpora številnim IDE okoljem (VBA, .NET, LISP, …)
 • In še veliko več…

 

 

Trenutno potekajo promocijske aktivnosti, v okviru katerih je mogoče omenjeno CAD programsko opremo naročiti pod še posebej ugodnimi pogoji. Slednje navajamo v nadaljevanju. Nakup nadvse toplo priporočamo.

 

AKCIJA OB PROMOCIJI IZIDA NOVE VERZIJE

Za omejen čas, bomo CAD programske licence ZWCAD 2023 nudili z opcijo prostega prehoda na verzijo 2024, enkrat ko le ta izide. Torej dve verziji za ceno ene.

Omenjeno velja za vse »izpeljanke« omenjene CAD programske rešitve:

 • ZWCAD PROFESSIONAL 2023,
 • ZWCAD STANDARD 2023, ter
 • ZWCAD mechanical 2023

POZOR

 • Naročnikom PROFESSIONAL licenc CAD programske opreme ZWCAD 2023, bomo k vsaki naročeni licenci brezplačno priložili še dodatno 300 dnevno licenco za delo od doma.
 • Prvim desetim naročnikom PROFESSIONAL licenc CAD programske opreme ZWCAD 2023, bomo priznali še 15% popust na celotno naročilo.

Vsem uporabnikom naše profesionalne CAD programske opreme želimo obilo zadovoljstva in uspehov ob uporabi naših vrhunskih programskih rešitev in storitev.

 

 

VOŠČILO OB PRVEM MAJU

Dragi partnerji in vsi, ki boste to šele postali.

Ob prazniku dela Vam želimo, da bi Vaše delo ne koristilo zgolj tistim okrog Vas, pač pa da bi Vaše delo prinašalo osebno zadovoljstvo tudi Vam. Želimo Vam, da se Vaši cilji vedno izkažejo za dosežene, Vaše sanje pa uresničene.

Vesel praznik dela, Vam iz srca želi ekipa ZWCAD SLOVENIA (CAX d.o.o.)


Vaše povratne informacije nam bodo pomagale uporabniško izkušnjo še dodatno izboljšati. Že v naprej se zanje lepo priporočamo.

Hvala vam za vaše povratne informacije!