Da smo v letošnjem letu uspeli združiti zdaj že tudi uradno najboljšo CAD programsko aplikacijo ZWCAD (več o tem tukaj: https://www.zwcad.si/newsletter/52102), ter BIM rešitev ARCHLine, smo že poročali (več o tem tukaj: https://www.zwcad.si/newsletter/53658).

Novost je izid nove različice zgoraj omenjene BIM rešitve, ARCHLine.XP LIVE 2023. Slednja prinaša kopico novosti, med katerimi izstopajo:

  • Nov renderirnik (izjemna vizualizacija);
  • IFC4 (Import/Export);
  • Barvne sheme;
  • Integriran priročni kalkulator;
  • Nov vmesnik namenjen izdelavi armatur;
  • Vmesnik za preverjanje kolizij med BIM elementi;
  • In še…

Predstavitveni video:

Nova različica BIM programske rešitve ARCHLine.XP LIVE 2023, je uporabnikom še prijaznejša, zmogljivejša, atraktivnejša in nasploh lahko o njej govorimo le še v superlativih.

Preko 20 povsem novih funkcij, zagotavlja kvalitetno in nadvse lagodno delo na še tako zapletenih projektih.

Z novo različico omenjene BIM rešitve, lahko uporabnik v vsega nekaj sekundah ustvari celo vrsto foto-realističnih slik, tudi če se nahaja zgolj v razvojni fazi projektiranja.

Bistvo ARCHLine.XP LIVE 2023 je predvsem v prihranku časa. V dokument, ustvarjenem v okolju ARCHLine.XP, lahko dodamo neomejeno količino zapletenih elementov, kar bi sicer vzelo neskončno veliko časa. A ne v okolju ARCHLine-XP LIVE 2023.

Tako kot v ARCHLine.XP, je sedaj tudi v ARCHLine.XP LIVE mogoče neposredno prenesti objekte iz baze »3D Warehouse«, katero uporabniki aplikacije SketchUp že dobro poznajo. Možnosti postavitev rož, ljudi, ter ostalih objektov, so omejene le z našo domišljijo.

Nova knjižnica materialov nudi obsežno zbirko visokokakovostnih tekstur, katere bodo našemu dizajnu vsakič znova zagotavljale čudovit izgled in končni rezultat.

Novi Landscape urejevalnik omogoča ravno pravšnjo mero sobivanja realizma in fantazije. Hribčki, doline, jarki, tolmuni, tekoče vode, … je vse oddaljeno vsega en samcat miškin klik.

NOV RENDERIRNIK

“Renderiranje je najboljši način, da svojemu modelu zagotovite briljantno vizualizacijo.”

Novi modul namenjen vizualizaciji nudi preprosto in hitro rešitev za ustvarjanje izjemnih foto-realističnih upodobitev. Razvit je bil za potrebe projektov arhitekturnega in notranjega oblikovanja.

Napredni učinki senčenja, kot so ambientalna okluzija, sence in prosojnost, prav tako poudarijo fine podrobnosti dotičnih scen.

Kar zadeva nastavitev, obstajajo trije nivoji in sicer »Low (Q1), Medium (Q2) in Custom (Qx)«, ki omogočajo ustvarjanje vizualizacij najboljše kakovosti in to v vsega nekaj korakih.

Nastavitev okolja je nadvse enostavna naloga, za kar uporabnik pri uvajanju ne bo potreboval veliko časa.

Predstavitveni video:

PODPORA STANDARDU IFC4

BIM aplikacija ARCHILine.XP 2023 ob standardu IFC2x3, odslej podpira še standard IFC4. Slednji je naprednejša različica formata IFC.

BARVNE SHEME

Barvna shema je grafična metoda, ki služi preglednejši prezentaciji skupin elementov ali prostorov na podlagi katere koli izmed njihovih lastnosti.

Barvna shema temelji na vrsti elementa, ter njegovi lastnosti in dodeljeni vrednosti.

Barvne sheme pripomorejo k boljšemu razumevanju vsebine projekta.

Predstavitveni video:

INTEGRIRAN PRIROČNI KALKULATOR

Za še lažje delo, je sedaj na voljo še integriran kalkulator…

ANIMACIJA GRADBENIH FAZ

Na voljo je celo animacija izvedbenih del, kjer so sekvence gradnje predstavljene na nadvse transparenten način:

MEDETAŽE

Noben problem:

PREVERJANJE KOLIZIJ

Orodje za preverjanje kolizij išče konflikte med nizom izbranih elementov ali med vsemi elementi v modelu.

Namen orodja je odkrivanje »konfliktov« in zmanjšanje gradbenih tveganj.
Do kolizij pride, ko en BIM objekt prekriva drug BIM objekt, pogosto zaradi pomanjkanja prostora, npr. ko stene, tramovi in stebri trčijo ob cevi, kanale ali armature:

KOLABORACIJA ZWCAD/ARCHLINE

Prehod iz 2D načrtovanja v 3D modeliranje (BIM), ni nujno neprijetna izkušnja. Še več. Obstoječi digitalni 2D načrti se lahko dokaj enostavno pretvorijo v 3D modele, pri čemer se tandem ZWCAD/ARCHLINE odlično obnese.

Ker pove slika/video več kot tisoč besed, objavljamo spodaj video vsebini na omenjeno temo:

Kot zastopniki omenjene CAD/BIM programske opreme, uporabo tandema ZWCAD/ARCHLine toplo priporočamo.

Zakaj plačevati več kot je potrebno in zakaj se zadovoljiti zgolj z najemom, če lahko za manj denarja pridobite permanentne licence za profesionalne rešitve, ki kotirajo v sam vrh na CAD/BIM trgu?

Za dodatna pojasnila in odgovore smo Vam rade volje na razpolago. Pokličite nas na (02) 471 12 40, ali nam preprosto pišite na: info@zwcad.si.

DOWNLOAD

Nudimo opcijo brezplačnega testiranja CAD/BIM tandema ZWCAD/ARCHLINE.XP in sicer bosta testni licenci nudili polno funkcionalnost za čas 30 dni, nakar bo delovanje določenim funkcijam onemogočeno.

Testni različici je mogoče sneti s spodnjih neposrednih povezav (ni potrebe po vpisu kakršnihkoli uporabniških podatkov):

  1. Download CAD aplikacije ZWCAD 2024 SP 1.2:     
  2. Download BIM aplikacije ARCHLine.XP 2023:     
  3. Download ARCHLine plug-in za ZWCAD:             

Namestitve naj se izvedejo po istem vrstnem redu. V primeru morebitnih vprašanj, smo Vam rade volje na razpolago.

Želimo Vam obilo zadovoljstva in uspehov ob uporabi naših profesionalnih programskih rešitev.

Vaša ekipa ZWCAD SLOVENIA (CAX d.o.o.)

Vaše povratne informacije nam bodo pomagale uporabniško izkušnjo še dodatno izboljšati. Že v naprej se zanje lepo priporočamo.

Hvala vam za vaše povratne informacije!